Nem hiszem, hogy bármi van benne, amit egy sima arckrémbe ne lehetne beletenni. Szóval szerintem nem kell külön.
Esetleg annyi előnye van, hogy elvileg nem irritálja a szemet. Mert már láttam olyan arckrémet, amire rá volt írva, hogy szemkörnyéken nem használható, mert irritációt okozhat. Mondjuk én az ilyet még az arcomra sem kenném rá :)
Egyébként egyszer láttam egy dokumentum filmet egy nagy kozmetikai márka tulajdonosával. Kérdezték, hogy ő milyen termékeket használ. Azt mondta, hogy semmit sem :D Szóval, lehet, hogy semmi sem ér semmit. Vagyis mindegy, hogy mit használsz, csak valamit használj, hogy ne száradjon ki a bőröd.
Érdekes... pedig mindig azt hallottam, hogy mennyire kell a szemkörnyékápoló.
De ha mondjuk valaki az arcára már ránctalanítót használ, azt gondolom nem nagyon lehet a szem körül használni. Vegyen az illető külön szemránckrémet (azaz 40+ szemkörnyékápolót), vagy akár egy hidratálókrém is jó a szemkörnyékre olyankor is, ha már ráncosodik?
Én nem nézem, hogy mi ránctalanít vagy sem. Szerintem a ráncokat fizikai képtelenség egy krémmel eltüntetni. Max. sminkeléskor átmenetileg ki lehet tölteni primerrel.
Szóval én csak azt nézem, hogy hidratáljon, ne legyen tőle zsíros a bőröm, ne legyen benne parfüm és színezés. És simán kenem a szemem köré is.
Egyébként múltkor kaptam kis mintát ugyanabból a márkából, ami az arckrémem. Szemkörnyékápoló volt. Nem rossz, szinte ugyanaz állagra, kinézetre, mint az arckrém. Elolvastam a leírását, nem ígéri a ráncot eltűnését, csak a bedagadt, táskás, szemet nyugtatja, a karikákat enyhíti. Ezek nekem nincsenek, szóval nem tudom, hogy arra jó-e vagy jobb-e, mint egy sima krém.
Szerintem a ránctalanítót is lehet szemkörnyékre. Ráadásul pont ott jelennek meg először a ráncok :)
Bár szerintem a ránctalanító is csak egy hidratáló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!