Fogamzásgátló abbahagyása utáni pattanások- mennyi idő alatt jött helyre? Mikor menjek bőrgyógyászhoz?
22 éves vagyok, 2 évig szedtem fogamzásgátlót, és most egy hónapja hagytam abba. Mindig is problémás volt a bőröm, de legalább a gyógyszer szedése alatt nem voltak pattanások (akkor csak a mitesszerek/tág pórusok zavartak). Most, hogy abbahagytam, sok pattanás jött elő az arcomon, ami így nyáron még zavaróbb, nagyon el vagyok keseredve :( Most ki fogom próbálni a Geek&Gorgeous Cheer up kémiai hámalsztóját, illetve a napokban beszerzek zöld agyagot is bioboltból, hogy pakolást csináljak belőle az arcomra. Ezekről nagyon jókat olvastam, remélem, nekem is jó tapasztalatom lesz róluk. Nektek mik a tapasztalataitok, mivel kezeltétek a fogamzásgátló után előjött pattanásokat, problémás arcbőrt? Szerintetek mikor menjek bőrgyógyászhoz? (Mivel jövő héten akarom elkezdeni ezeket a fent leírt termékeket, aztán ha most elmegyek bőrgyógyászhoz ő is felír egy adag kencét, esetleg gyógyszert, nem hiszem, h jó ötlet egyszerre sok új krémet elkezdeni.)
Amúgy eddig Yves Rocher tonikot, illetve Aloe vera gélt használtam a bőrömre.
És a hajam is jobban zsírosodik, mint előtte! Ez vissza fog állni??
(A menstruációm a tabletta abbahagyása után kb pontosan megjött és normális volt.)
Úgy gondolom, hogy nem fog visszaállni, sajnos ezeket a kellemes mellékhatásokat, mint tiszta bőr, kevésbé zsírosodó haj, csak a fogamzásgátló szedése alatt észlelhetjük. :( Szerintem érdemes felkeresni egy jó bőrgyógyászt és megbeszélni vele a problémádat, mert a kémiai hámlasztást úgy tudom, hogy nyáron nem igazán szabad végezni. Egyébként ajánlom a bioderma sébium por refiner krémet, ha a tág pórusok is zavarnak, nekem ez vált be ellenük :) Kicsit borsos ára van, de baromi sokáig elég, egy tubust 1,5 évig is használok.
Ha szabad megkérdeznem, milyen fogamzásgátlót szedtél? Én most kezdtem el szedni a bőröm miatt, mivel én már mindent kipróbáltam, de ugyanúgy előjönnek rajtam pattanások, nagyon zsíros a bőröm és ha egy ideig is, de szeretnék szép bőrt :(
Első vagyok. Szerintem sem igazán befolyásolja az étkezés sok esetben, nálam sincsen túl nagy hatással a bőrömre, hogy mit eszek. A bőröm nagyon zsíros, a hajamat is gyakran kell mosnom, nem viccelek, megmosom este, másnap estére már zsírosodni kezd.
Amióta szedem a fogamzásgátlót, mintha picit nekem is kevésbé zsírosodna a hajam, de ugyanez nem mondható el az arcomról, tele van mitesszerrel, leginkább ez zavar.
Egyébként még ajánlani tudom a csalántea fogyasztását, nekem az sokat segített a pattanások eltüntetésében.
Köszi, hogy megírtad, hogy milyen fogamzásgátlókat szedtél :)
Szívesen, bízom benne, hogy segítene rajtad a csalántea. :-) Köszi, hogy írtál ezekről a hámlasztokról, ugyanis majd az ősszel szerettem volna valamilyen hámlasztást kipróbálni.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!