Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A fodrászok miért szárítanak...

A fodrászok miért szárítanak bénán hajat és miért spórolnak a hajápolókon?

Figyelt kérdés
Sok fodrásznál jártam már (mesternél is) és ha néha sikerült is jól beszárítani a hajam, az legfeljebb 2-3 órát tartott. Spórolnak a hajápolókkal is, amikor óriási szél van, úgy kell külön szólni, hogy kérek hajlakkot, abból is olyan keveset fúj, hogy semmit nem ér. A forró hajszárítóval pedig átlag 20 percig fújják a hajam, ami rohadtul káros. Ha kifizetek egy festés-vágásra borravalóval átlag 8 ezer forintot, azért elvárnám, hogy ne spórolják le se a hajbalzsamot, se a többi szert.
2010. máj. 21. 08:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

hát nemtom lehet rossz fodrászokhoz jársz, én átlag 12-14ezret fizetek (borravaló? fodrásznak?) de fizettem már 20ezret is. én pont úgy vettem észre, hogy nem sajnálják a hajlakkot, sem az ápolószereket, külön szoktam is kérni hogy hajlakkból ne fújjanak annyit.

19l

2010. máj. 21. 09:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen, a fodrásznak is szokás borravalót adni. Egyébként tényleg rossz a fodrászod, én még ilyet nem tapasztaltam.
2010. máj. 21. 09:24
 3/12 anonim ***** válasza:
51%
20ért már beszélget is veled a hajad?és elmondja hogy milyen szép vagy? :D
2010. máj. 21. 09:25
 4/12 anonim ***** válasza:

nem, azt én mondom el magamnak a tükörben :D

(csakvicceltem)

egyébként én tényleg nem tudtam hogy szokás nekik borravalót adni, nekem eddig ezt senki sem mondta, de mindig tanul az ember valami újat:D

2010. máj. 21. 09:29
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem sok fodrászhoz kell járni. Egyhez. Rendszeresen. Olyan viszonyban lenni vele, hogy a hajad se bánja. Ennyi az egész. A 15-20ezer Ft-os fodrászkodás kicsit durva kategória, én 8 ezernél többet még soha nem hagytam fodrásznál, pedig fest-melíroz, istenien szárít. Ha vág, akkor sem megy el az összeg borravalóval együtt 9e-ig.
2010. máj. 21. 09:52
 6/12 anonim ***** válasza:
De hát a kérdező jól vázolta fel a helyzetet! Én már inkább otthon festem be a hajam, mert utáltam, hogy vacakul szárítják, festés után 20 percig tök közelről nyomja rá a forró levegőt, hajvégápolót egy sem tett rá, csak ha már szóvá tettem, ráadásul mindig nyomi frizurát csináltak, pedig max csak a végéből vágattam, szal ugyanolyat kellett volna, amilyennel odamentem. És mindezt úgy, hogy nem is olcsó, névtelen fodrászokhoz jártam. Ha bárki tud egyet, aki nem ezt csinálja, szóljon, már repülök is... ;)
2010. máj. 21. 10:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz igazán jó fodrászt találni, aki igényesen dolgozik, ügyes és meg is valósítja az elképzelésünket. jártam már én is úgy fodrásszal, hogy egy sima oldalfrufrut képtelen volt normálisan megcsinálni, a világosbarna melírcsíkok helyett meg valami narancssárga marhaságot csinált a fejemre. és ez a város egyik legmenőbb mesterfodrásza, brrr...

visszatértem az egyik egyetemi csoporttársamhoz, aki tanult fodrász, fillérekért fest/vág és eddig benne még sose csalódtam. csak neki nincs szalonja, de fényévekkel jobb mégis mint bármelyik "menőbb" fodrász, akinél eddig jártam.

2010. máj. 21. 10:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Én jó fodrászhoz járok, ismerős ajánlotta. Mesterfodrász. És nem fizettem még sohasem 5k-nál többet. A hajamat beszárította, és 3 napig tartottak a fürtök.. A hajamat hidg fokozaton szárítja és pár perc alatt megvan, óvatosan félsüli ki, stb.. Szerintem keresgélj tovább. Ja, és a szereken sem spórol. Annyit tesz rá, amennyit kell.

Az eddigi fodrászaim is hasonló szinten voltak, szóval azért közel sem minden fodrász ilyen.. De szerintem ha szólsz nekik, akkor úgy csinálják ahogy kéred.

2010. máj. 21. 10:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tovább fogok akkor keresgélni. Csak úgy kibukott belőlem, mert a párom is kinevet, hogy hazamegyek a fodrásztól és egyből átszárítom az egészet és közben szitkozódom.
2010. máj. 21. 11:16
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

ha szar a hajad, fújhatnak rá akármennyit az lefog lapulni.

és valszeg azért fújja 20 percig, mert szar a hajad és nemmarad benne a formázás.

sztem te elvagy tévedve, túl sokat képzelsz.

nekemis szar a hajam, mondta is a fodrász, persze nem így, beszárítja fél flakon hajlakkot ráfúj meg előtte hajformázót és mégis 2-3 óra múlva már nemúgynézki.

szalagavatóra télleg majdnem félflakont ráfújt a hajam,ra, egy másik fodrász, és mire odaértem már abszolút nemúgy állt. ez a hajad hibája.

2010. máj. 21. 12:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!