Mit tegyek, ha "nem bírja" a hajam a szárítást? Hővédőt régebben használtam, de csak szárította a hajamat és semmi hatása nem volt.
mosd vegyszermentes samponnal (sls, szilikon mentes - pl. alverde - dm, rossmann. balzsam is ez)
aztán csavard ki a vizet a hajadból, és törölközővel itasd fel a felesleget (ne dörzsöld, finoman nyomkodd)
aztán másik száraz törcsit tégy a fejedre, és végül hagyd, hogy magától száradjon (ha fázik a fejed búbja, akkor arra viszont kell a hajszárító, de csakis a tövére)
aztán éjjelre fogd össze, reggelre így sima lesz
ha nem áll sehogy még mindig jobb egy finom hajvasalás (gyenge hővel) és máris csillogóbb lesz.
a hajnak nagyon árt a hő és a kemikália, a sprőd haj ezeket nem szereti. gondolj bele, a szilikonos anyagot beleégeted a hajszárítóval...
hővédő spray... van benne alkohol... valaki a patiját szárítja le vele... nem kell a hajadnak szárítás, felejtsd el a hővédőt is.
főleg felejtsd el az SLS-t (sodium laurith sulfate) - hideg zsíroldó...
ha lehet, hagyd magától megszáradni.
minél kevesebb macera, annál jobb a hajnak.
ritkább hajmosás is csak segít, inkább gumizd össze a hajad, ha nem bírod, heti 1x elég megmosni.
nekem is se nem egyenes, se nem göndör a hajam, ráadásul száraz, és a vállamnál eltörik, tehát csak egy bizonyos fazon mellett néz ki egészségesnek a hajam.
már elfogadtam így, évek óta ilyen, nem vágyom mesteri frizurákra, mert attól csak rosszabb lesz, még csak nem is festem inkább (szerencsére nem is őszülök így negyven felé) :) :)
az adottságához képest tök szép a hajam, nem száll, nem olyan, mint mátyás királyé ... :)
nem is lesz olyan, mint KimKardashian-é vagy Beyonce-jé, de kevés is, vékonyszálú is, de mégis szép évek óta, mióta kizártam minden "gyepálást" az életemből.
én amúgy vasalom, de heti 1x mosom, és magától szárad (max. télen a törölközőszáraz hajam tövét szárítom meg)
ha nagyon száll, 100%-os argánolajjal átsimogatom a végét vasalás után. vasalás nélkül nem kell szerencsére, akkor hajcsattokkal teszem "kedvessé" a formát.
sose lesz trendi, de nem érdekel. legalább csillog és egészséges hatása van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!