Zsíros bőrű vagyok és pattanásos, mivel ápoljam a bőröm? 16/L
Bőrgyógyász és kozmetikus
Dmben van pattanásokra maszk anti-pickel blabla cink tartalmú ideiglenesen jó
Nekem a legjobban egy arcra való szappan segített! Arcmosáskor azt használtam reggel és este, és a pattanások halványodtak, a bőröm puhább lett, elmúlt a pirosodás... csak már nem tudom hogy mi volt a neve. :( De interneten szerintem találhatsz hasonlót!
A dm-es arcmaszkok tényleg jók!
+Én heti egyszer mélytisztító bőrradírt használok. És egyáltalán nem sminkelek.
(Azt elfelejtettem írni, hogy a Garnier Micellás Vizét használom. :)
#4-es voltam.)
Alapos sminklemosás - micellás víz erre tökéletes, ahogy azt már írták. Nekem L'Oreál van, de bármelyik megfelelne szerintem a célnak.
Arclemosót érdemes használni - Himalaya Herbals márkának külön problémás bőrre való készítményét használom, viszont van akinek az nagyon szárítja a bőrét, helyette ott van a Neutrogena, arról is jókat hallok, Baleából is van mindenféle arcbőrre. Nézd meg jól, melyik való a te bőrtípusodra.
A fekete szappan is jó arclemosó, zsíros bőrre különösen.
Arctonik - elméletileg a tonizálás része az arctisztítási rutinnak, én annyira nem vagyok oda érte, mert szárít, de szíros bőrre kipróbálhatod.
Hidratálás - én szeretek éjszakai krémet használni, miután lemostam az arcom. Igazából ez sem márkafüggő, nekem szintén L'Oréal márkájú van (Nutri-gold a neve ha érdekel, és nagyonnagyon szeretem), de Baleásat is használtam egy ideig, és azok is teljesen jók.
Vannak különböző maszkok is, azokat is kipróbálhatod, de ne vidd túlzásba. A túl sok kence sem tesz jót, tartsd az egyensúlyt, alakíts ki egy rutint.
Ja, és ezek nyilván nem csodaszerek, aknét nem tüntetnek el egy az egyben, azt a szert a bőrgyógyásznál és a gyógyszertárban keresd - viszont egy jó arcápolási rutin sokat javíthat a helyzeten szerintem. Na meg az idő is, de gondolom ezt már kismilliószor hallottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!