Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lehet házilag arcra való...

Lehet házilag arcra való bőrradírt készíteni? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 10:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Pl. cukrot összekeversz mézzel, vagy tojással, és finoman azzal átdörzsölöd az arcod. Csak utána alaposan krémezd be.

Én a cukrost testre, kézre használtam legtöbbször, és hihetetlenül selymessé varázsolta a bőröm.

2010. máj. 19. 10:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Búzadarát joghurttal összekeverve.
2010. máj. 19. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
500Ft-ért lehet venni arcradírt nem éri meg össze vissza kevergetni a dolgokat és egy tégellyel kb 1 évig is elég! A cukor felkarcolja a bőrt tehát egyáltalán nem jó!
2010. máj. 19. 12:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

500 ft?? hol? mert a VICHY PURETE THERMALE KÍMÉLŐ ARCRADÍR 4300 ft kb, a Clinique 7 day scrub 9000 ft... Az aldo vandini testradírja van olyan 3000 körül, ami egyébként csodálatos, és jó illata van (én vaníliásat használtam) és arcra is jó. a loreálnak van még egy nagyon jó, nem tudom a pontos nevét. egyszer a rossman-ban vettem egy testradírt, ami olcsó volt, de hát annyit is ért. De a kérdésedre válaszolva:

Két kanál cukorhoz adj annyi olívaolajat, hogy jó nedves legyen és cseppents bele 3 csepp citromolajat. Ezzel dörzsöld át jól a bőrödet.

Utána nem szabad szappannal lemosni, csak vízzel öblítsd le és itasd le róla a nedvességet.

egy evőkanál tejfölt (ha nagyon zsíros a bőrünk, csökkentett zsírtartalmú terméket válasszunk) keverjünk össze egy kávéskanál búzadarával. Finoman masszírozzuk át vele a bőrt. A keveréket alkalmazhatjuk testradírként is! Végezetül langyos vízzel öblítsük le, de arcunkon még hatásosabb a hideg ásványvizes lemosás.

2 evőkanál joghurthoz (elpusztítja a kártékony baktériumokat) adjunk 1,5 kávéskanál zabpelyhet (eltávolítja a szennyeződéseket, és simává teszi a bőrt), valamint 1 kávéskanál korpát (mélyen a pólusokba szívódva eltávolítja a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket). A keverékhez adjunk 1-2 csepp illóolajat.

Száraz/normál bőrre:kamilla, geránium, szantálfa.

Zsíros bőrre: cédrus, bergamot FKM, geránium.

Öregedő bőrre: tömjén, mirha, szantálfa.

A száraz bőrűek mézet is tehetnek a készítményhez -- táplálja és puhítja a bőrt. (A készítmény kb. 2 alkalomra elég, és egy hétig áll el a hűtőben. )

Ugyanígy készíthetünk arcpakolást is, csak ott az illóolajhoz alapnak 2-2 evőkanál zablisztet és joghurtot használjunk.

2010. máj. 19. 16:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólónak igaza van,ha figyelsz épp azt írta,hogy érzékeny és allergiás!Az ilyen 500-os termékek pont ilyenek,összepancsolt dolgok!Néha megéri kikeverni saját célra!!!
2010. máj. 20. 07:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Visszavonom az érzékenyt és allergiást,de nem 500-ft-os terméket ajánlok akkor sem!
2010. máj. 20. 07:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Azt kihagytam, hogy nem a legdurvább állapotában kell a cukorral radírozni, hanem mikor már kezd kicsit olvadni. Akkor már nem sérti a bőrt (persze akkor se kell úgy nekiesni a radírozásnak, mint egy állat :)). Mint írtam, nekem tökéletesen bevált, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek nyerő lesz. ;)
2010. máj. 20. 10:43
 8/10 anonim ***** válasza:

én pl rossmanost használok vagyis ott vettem 500ft-ért és meg vagyok vele elégedve barackmagos és hetente 2szer használom és nagyon szép lett tőle az arcbőröm :)

de pl itt van egy amiben csak természetes anyagok vannak :)

[link]

de ha 500ft-os nektek nem j már egy ezresért is lehet kapni igazán jókat és több hónapig elég:)

[link]

[link]

[link]

tehát az én véleményem még mindig az hogy nem éri meg otthon összekevergetni mindenfélét

2010. máj. 20. 20:25
 9/10 A kérdező kommentje:

köszi a tippeket! valamelyiket ki is próbálom!

szerintem is jó néha saját magunknajk kikeverni dolgokat, már nem is csak a pénz miatt, hanem így legalább tudja az ember mit ken magára, és tuti nincs benne pl kőolaj:D

(de azért az "ellenzéknek" is zöld kezet adtam) :D:D

2010. máj. 28. 08:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Inkább csináld otthon, minthogy olyan kémiai izéket kenj az arcodra....
2011. ápr. 22. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!