Lehet házilag arcra való bőrradírt készíteni? Ha igen, hogyan?
Pl. cukrot összekeversz mézzel, vagy tojással, és finoman azzal átdörzsölöd az arcod. Csak utána alaposan krémezd be.
Én a cukrost testre, kézre használtam legtöbbször, és hihetetlenül selymessé varázsolta a bőröm.
500 ft?? hol? mert a VICHY PURETE THERMALE KÍMÉLŐ ARCRADÍR 4300 ft kb, a Clinique 7 day scrub 9000 ft... Az aldo vandini testradírja van olyan 3000 körül, ami egyébként csodálatos, és jó illata van (én vaníliásat használtam) és arcra is jó. a loreálnak van még egy nagyon jó, nem tudom a pontos nevét. egyszer a rossman-ban vettem egy testradírt, ami olcsó volt, de hát annyit is ért. De a kérdésedre válaszolva:
Két kanál cukorhoz adj annyi olívaolajat, hogy jó nedves legyen és cseppents bele 3 csepp citromolajat. Ezzel dörzsöld át jól a bőrödet.
Utána nem szabad szappannal lemosni, csak vízzel öblítsd le és itasd le róla a nedvességet.
egy evőkanál tejfölt (ha nagyon zsíros a bőrünk, csökkentett zsírtartalmú terméket válasszunk) keverjünk össze egy kávéskanál búzadarával. Finoman masszírozzuk át vele a bőrt. A keveréket alkalmazhatjuk testradírként is! Végezetül langyos vízzel öblítsük le, de arcunkon még hatásosabb a hideg ásványvizes lemosás.
2 evőkanál joghurthoz (elpusztítja a kártékony baktériumokat) adjunk 1,5 kávéskanál zabpelyhet (eltávolítja a szennyeződéseket, és simává teszi a bőrt), valamint 1 kávéskanál korpát (mélyen a pólusokba szívódva eltávolítja a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket). A keverékhez adjunk 1-2 csepp illóolajat.
Száraz/normál bőrre:kamilla, geránium, szantálfa.
Zsíros bőrre: cédrus, bergamot FKM, geránium.
Öregedő bőrre: tömjén, mirha, szantálfa.
A száraz bőrűek mézet is tehetnek a készítményhez -- táplálja és puhítja a bőrt. (A készítmény kb. 2 alkalomra elég, és egy hétig áll el a hűtőben. )
Ugyanígy készíthetünk arcpakolást is, csak ott az illóolajhoz alapnak 2-2 evőkanál zablisztet és joghurtot használjunk.
én pl rossmanost használok vagyis ott vettem 500ft-ért és meg vagyok vele elégedve barackmagos és hetente 2szer használom és nagyon szép lett tőle az arcbőröm :)
de pl itt van egy amiben csak természetes anyagok vannak :)
de ha 500ft-os nektek nem j már egy ezresért is lehet kapni igazán jókat és több hónapig elég:)
tehát az én véleményem még mindig az hogy nem éri meg otthon összekevergetni mindenfélét
köszi a tippeket! valamelyiket ki is próbálom!
szerintem is jó néha saját magunknajk kikeverni dolgokat, már nem is csak a pénz miatt, hanem így legalább tudja az ember mit ken magára, és tuti nincs benne pl kőolaj:D
(de azért az "ellenzéknek" is zöld kezet adtam) :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!