Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha házilag készített kókuszola...

Ha házilag készített kókuszolajat kenek a bőrömbe, annak milyen hatása van?

Figyelt kérdés
Szeretem a kókusztejet és gyakran készítek. Miután elkészítettem. műanyag palackba rakom és beteszem a hűtőbe. A tetején mindig képződik 1 cm vastag kókuszzsír, amit leszedek róla. Több hétig tart, a bőrömbe kenem testápolóként és imádom az illatát. Úgy készítem, hogy felfőzöm a vizet és a kókuszreszeléket utána teszem bele és állni hagyom. Az a kérdés, hogy ez az általam készített kókuszzsír kevésbé hatásos e, mint amit venni lehet.

2017. jún. 9. 12:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Ugyanaz. De bőrre semmiképp ne kend mert a kókuszolajnak nagyon magas a komedogén indexe, azaz eltömíti a pórusokat. Ha mindenképp természeteset akarsz akkor inkább shea vajat használj, az nem komedogén. Hajra viszont nagyon jó a kókuszolaj
2017. jún. 9. 13:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Pedig interneten mindenhol írják, hogy milyen jó és egy hónapja használom és semmi negatívat nem veszek észre. Este alkalmazom az egész testemen, nappal meg megmosakszok. Az arcom is szép tőle.
2017. jún. 9. 13:11
 3/3 anonim ***** válasza:
En is kokuszolajat hasznalok az arcomra, testemre, nagyon szep lesz töle a böröm. Nagyon ajanlott es egeszseges börre- en csak jot olvastam eddig erröl. Söt a desodort is magam csinalom kokuszzsir es natronpor keverekeböl, fantasztikus a hatasa!
2018. febr. 19. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!