Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valaki segítene a gyantázással...

Valaki segítene a gyantázással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Hello!

Kérem, 1 valaki min. szánjon rám 5 percet és válaszolja meg a szőrtelenítéssel kapcsolatos összes kérdésemet! Előre is köszi!

Tehát én egy 13 éves lány vagyok, és lenne egy pár kérdésem a szőrtelenítéssel (gyantázással/epilálással) kapcsolatban.

1.: Az anyukám nem engedi meg csak a krémet, mert hogy még "ráérek gyantáztatni". Csakhogy én a strandon (tudom h nem éppen a leg aktuálisabb kérdés...) nagyon kellemetlenül érzem magam szőrös lábbal. Meg rövidgatyában/szoknyában is. Az meg hogy szőrtelenítő krémmel szedjem le a lábamról, szóba se jöhet, mert "egy tubussal max 2x tudom szőrteleníteni a lábamat", amiben igaza is van. Hogy tudnám meggyőzni? Esetleg ha én fizetném, az (év közben megszerzett) zsebpénzemből?? Csak arról az időszakról lenne szó, amikor már olyan idő van h szoknyát & rövidgatyát hordok, mert télen minek...?

2.: Melyik fáj jobban, a hideg vagy a meleggyanta? És melyik a tartósabb? És ami még fontos: melyik az olcsóbb? Ti mit ajánlotok? (lábat végig & hónaljat szeretnék)

3.: Epilátor vagy gyanta? Melyik a hatásosabb?

4.: Szőkítéésel mennyire látszik a karomon a szőr? ÉS ha nyáron lebarnulok, nem lesz feltűnő a barna karon a világos szőr? Vagy inkább gyantáztassam azt is? Esetleg epiláljam?

5.: A szőkítést milyen időközönként kell elvégezni?

6.: Lehet szőkíteni otthon is, vagy csak kozmetikusnál? Melyik a hatásosabb / olcsóbb? És mennyivel?

7.: A szemöldök gyanta mennyibe kerül? Hogy győzzem meg anyámat? Mennyi időközönként kell járni?

8.: Otthon egy 13 éves lány tud gyantázni?

NAGYON köszönöm, ha valaki az összes kérdésemre válaszol!

2008. okt. 11. 15:09
 1/9 A kérdező kommentje:
A 8. kérdést úgy értem h egyedül otthon.
2008. okt. 11. 15:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja és még 1 kérdés: ha egész nyáron & tavasz vége felé szeretném gyantáztatni a lábam & a hónaljam, öszzesen mennyi pénzre lenne szükségem h fizessem? Kb?
2008. okt. 11. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Vegyetek egy epilátort, és azzal mindenet tudod szőrteleníteni, bármikor. A hideggyanta, nem olyan tartós, kozmetikushoz meg eljárni nem éppen pénztárcabarát, árakat se lehet kb.-re se mondani, mert durva különbségek tudnak lenni. A szőkítés nem túl szép látvány, mert akinek alapból szőkésbarna, annak ugye nem éppen bozót van a kezén. De akinek már barna, valszeg sűrűbb is, és a sűrű szőke szőr, láttam egy ilyen kezet szörnyű volt.
2008. okt. 11. 15:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!
2008. okt. 11. 18:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Az epilátor és gyanta ugyanazzal a módszerrel működik, tövestől tépi ki a szőrszálakat.Ez a legtartósabb módja a szőrtelenítésnek. A meleggyanta sztem jobb. A karodat ha nem muszáj akkor ne szőrtelenítsd, főleg nem borotvával, mert csúnya lesz. Ha csak kis pihék vannak, akkor ne is foglalkozz vele, ha viszont zavar akkor elég nyáron kiszőkítened.Kérdezd meg a kozmetikust h milyen időközönként kell csin-ni a szőkítést. A szemöldök gyanta 500-800 Ft körül van, és kb. 3 hetente kell menned.(de nehogy az egész szemöldököd legyantázza!!csak szépen igazítsa ívesre!!ez fontos,mert ha legyantázza az egészet az életben soha nem fog úgy visszanőni!!) Szerintem ne próbálkozz otthon, elsőnek menj el kozmetikába és nézd meg hogyan csin-ják. Ha mégis otthon nekikezdesz akkor venned kell gyantapatront amit fel kell melegítened és lemosó olajat is gyanta utánra.
2008. okt. 11. 20:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Folytatás 2. válaszoló...

Jól rá kell símítanod a gyantapapírt a bőrödre és hirtelen mozdulattal letépni. De mondom nem olyan egyszerű egyedül otthon kínlodnod. Kozmetikus árak: láb térdig gyanta 1400 Ft, hónalj 600 Ft, bikinivonal 1200 Ft. Gyantára elég 3-4 hetente menned, de ki kell várnod mire kinő a szőröd. Lehet egyszerűbb lenne tényleg venned egy jó fajta epilátort!! Ahogy az első válaszoló is írta, azt egyszer megveszed és nincs több gondod, amikor te akarod akkor csin-lod meg vele. Beszélj anyukáddal h számodra ez fontos és h ő melyik módszert ajánlaná.

2008. okt. 11. 20:17
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm széped többen segítettél mint gondolnád...
2008. okt. 11. 20:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

szia! néhány éve kb. én is ugyanígy voltam, néhányszor leborotváltam (bár csak a térdemig), de nagy hülyeség volt!!! soha ne borotválj, mert minden jobb nála!!!

1.

bár én nem próbáltam akkor a krémet, szerintem elég drága ahhoz képest, h. milyen anyagokat tartalmaz. ezek az oldatok tele vannak vegyszerrel, és azt olvastam, h. a sok használat után hámlani kezdhet a bőr, mert lemarja a szőrrel együtt a bőrt is. szép kis fertőzést lehet egy ilyen akcióval összeszedni... ha ilyen dolgot veszel, akkor az inkább x-epil cucc legyen, mert legalább mindenhol lehet használni (szóval valószínűleg kevesebb benne a vegyszer)...

2.

egy idő után egyiksem fáj, csak megszokás kérdése. a hideggyanta olcsóbb, de a meleggyanta hatásosabb: az egyik ismerősöm kipróbálta otthon, és 2 hónapig tök sima volt a bőre!! ilyenből lehet kapni mikrósat is, amit fell kell melegíteni, és többször is fel lehet használni 1-2 ezer forintért megéri kipróbálni! ja, és amikor én annyi idős voltam, mint te, szemöldökcsipesszel tépkedtem ki a hónaljamról... :-) brutális volt, de bevált (akkoriban nem volt más dolgom, szóval ráértem XD)...

3.

az epilátor fájdalmasabb, mert szálanként tépi ki a szőrt, és nekem ugyanúgy nő vissza, nem ritkul...

5.

úgy tudom 2-3 hetente kell, de ez is felmarhatja a bőrt, meg kipirosodhat, szóval előtte be kell kenni jó zsíros krémmel, vagy vazelinnel

6.

otthonra is lehet venni szőkítőport. attól függ mennyire vagy ügyes, nem nagyon lehet elszúrni, ha mindent úgy csinálsz, ahogy le van írva, nem lehet gond ;)! de először inkább kozmetikussal csináltasd, mert tanulhatsz tőle. ha otthon csinálod, először mindig próbáld ki kis területen, hogy kiderüljön, allergiás vagy-e rá.

7.

biztos, h. kell az a gyanta?? nem elég, ha a nagyját kitépkeded szemöldökcsipesszel?? gondolom, csak a szemöldökök közti részt akarod (ehhez nem kell szaktudás). ha fazonigazításra van szűkséged, akkor azt is inkább kozmetikussal csináltasd, és az utána visszanővő szálakkal már te is elbánsz...

8.sztem ez nem korhoz kötött, lehet kapni kifejezetten otthonra való gyantázószetteket (legjobb az x-epil nekem is ilyen van :-))

remélem tudtam segíteni ^^ szia

2008. okt. 28. 15:29
 9/9 anonim válasza:

Az én anyukám, és a kozmetikus is épp az ellenkezőjét mondta.. ha gyantázod, az jobb mintha borotválod, vagy krémezed. Én 12 évesen mentem először kozmetikushoz, és legyantázta a lábam, a hónaljam, és a karom.. szerintem a karodat is simán le lehet gyantáztatni, mert attól csak ritkul a szőröd, és nemfog olyan hamar kinőni. Nekem eddig 4 szer volt legyantázva a karom, és azóta nem nő annyira, és nem annyira dús mint amikor még nem volt legyantázva.

1. Kérdezzetek meg egy kozmetikust.. szerintem ő is ezt mondaná hogy jobb a gyantázás, bár az első alkalom még elég kellemetlen, de utána megszokod mint én.

2. Én még nem használtam hideggyantát, de sztem az biztos fájdalmasabb.. a meleggyanta, az TUTIII :]

3. Az epilátor, és a gyanta is hatásos..

4.-5.-6. Ne szőkítsd!!.. az sztem gáz, és nem érsz el vele semmit..

7. Nemtom..

8. Tudsz gyantázni otthon is..

Remélem segítettem.. szia

2009. ápr. 11. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!