Aknés, pattanásos arcra mit?
Ja és azt kifelejtettem, hogy nekem az iskolai védőnő javasolta a bőrgyógyászt, szintén azért, mert a hátam és a vállam is nagyon pattanásos volt.
(Első voltam)
A legjobb megoldás, ami egyben a legolcsóbb, leghatásosabb és teljesen egészséges, ezt személyesen merem ajánlani:
kifacsarsz egy kis citromlevet egy pohárba, hozzá teszel 1 mokkáskanál szódabikarbónát.
(Ez fürdés előtt érdemes csinálni egyébként.)
Bekened vele az arcod, vagy ahol pattanásos vagy és rajta hagyod kb 20-30 percig. (vagy ameddig nem érzed úgy, hogy feszül a bőröd).
Majd pedig valamilyen olajos hatású krémmel bekened az arcod ezután.
Én a körömvirágot tartom a legjobbnak.
Ezt is rajta hagyod kb 20 percig, majd lemosod.
Ez bármilyen makacs pattanást levisz kb 2-4 nap alatt teljesen.
A pattanások kialakulását is gátolja.
Lehet így hihetetlennek tűnik, de tényleg a legjobb megoldás rá.
Ha esetleg érdekel, hogy miért működik vagy miért hat azt is szívesen leírom.
Véleményem szerint barátságosabb, mint bőrgyógyásszal felíratni egy rakat tablettát és kenőcsöt.
Bőrgyógyász biztos tud segíteni rajtad, ha nem is teljesen elmulasztani. Meg persze az idő is, mert kamaszkorban ez gyakori, később általában kinövik az emberek és elmúlik.
Tejtermék kiiktatása esetleg, allergiateszt, ha az sem mutat ki semmit, amit nem szabadna enned, akkor pár év múlva fogamzásgátló, végső esetben Isotretinoin kúra (az is pár év múlva, mert ilyenkor nyilván meg fel sem írnák neked, nem is opció most).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!