Mit tegyek hogy gyorsabban nőjön a hajam?
Szerintem ha nem vasalod/fested/stb. szóval nem b*sztatod már magában gyorsabban fog nőni :) Nekem tavaly október óta megnőtt állig érőről kicsit hosszabb mint vállig érőre, kb. 13 centit :) Neked milyen hosszú most a hajad?
15/L
Szia!
Nekem tavaly decemberben váll alá ért 8-10 cm-vel, most pedig mell alá ér, tehát egy jó 12 centit nőtt. Vágattam belőle háromszor 1-2 centiket is. Nagyon sok múlik a genetikán, én nagyon erős hajat örököltem (nem tudom, hogy kitől :D), de nem gondoltam volna, hogy képes lesz ezt a hosszt elérni és hogy még mindig nő. Persze ez a jó, nagyon várom már, hogy derékig érjen :)
A tipp:
-Hajmosás: normál hajra való sampont vegyél, hogy ne legyen benne sok adalékanyag, szilikon, meg egyéb vackok (akár babasampont is vehetsz, de nekem attól száraz lett a hajam, kipróbálhatod, nincs veszíteni valód :)). Miközben mosod, ne dörgöld a hajvégeket, csak a tövét mosd, a vége meg majd tisztul, mikor mosod le a sampont.
-Balzsam: Szilikonmentes legyen, az nagyon fontos. Én festett hajra valót használok, mert az többféle olajat tartalmaz és bátran ajánlom. Baleás, nagyon jó áron van és már másfél éve használom.
-Hajszárító hanyagolása
-Ha megengedheted magadnak, vagy most így Miki, karácsony közeledtével egy jó kis tipp, hogy 100%-os tiszta argán olajat kérj/vegyél. Nagyon fontos, hogy ebben se legyen szilikon meg más egyéb. (Itt is tudom ajánlani az enyémet: Dr. Organic marokkói argán olaj. 3000 forint, nem valami nagy a kiszerelése, de ne ijedj meg tőle, nekem egy év alatt a harmada fogyott, pedig elég sokat használok belőle) Ha már elkezdett száradni a hajad, de még vizes, kenj rá pár cseppet, de csak a végére.
-Emellett én is nagyon szeretem a ricinus olajat, egyszerűen csodálatos, amit művel a hajjal. Az olajhoz én is szoktam egy kis kókusz- ill. argán olajat tenni. Berakom a mikróba picit, hogy felmelegedjen és könnyebb legyen kenni, és már mehet is a hajacskára. (A végére is szoktam tenni, mert fényes, egészséges lesz tőle). Ezt alaposan ki kell mosni.
Sok sikert, Ne add fel, Szeresd a hajad :)
Üdv,
Ricinus-, kókusz- vagy argánolajat, pár csepp rozmarinolajat és egy tojást keverj össze, hajtsd le a fejed (ettől több vér tódul oda) és masszírozd a fejbőrödbe 5 percig, majd csomagold be és várj min. 30 percet. Mosd ki, várd meg, h magától megszáradjon. Ismételd minden nap 1 hétig. Nekem ettől egy hét alatt 1-1.5 centit szokott nőni a hajam, de ez csak kúraszerűen működik, kb 2 havonta 1x.
Emellett fontos, h belülről is tápláld a hajad, igyál sok vizet, gyógyteát, egyél sok fehérjét és vitaminokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!