Levágassam a hajam?
Kb. ilyen hosszú hajam van, mint ennek a csajnak a képen: [link]
Most van egy dilemmám: vagy növesztem tovább sggig érőre (mert rohadt jól néz ki) vagy lecsapassam ilyenre: [link]
Már tényleg unom, hogy mindig lófarokban hordom, mert irritál ha ki van engedve, és a számba meg a kajába is belelóg, ráadásul dús, mint a fene(mondjuk az jó :)). Valami újat szeretnék. Csak nem tudom, merjem-e levágatni, mi van a nem áll jól? Nem nő csak úgy vissza :c Nem tudok dönteni, nagyon tetszik a rövid haj meg a hosszú is!
Én 16 évesen vágattam le a hajam kicsire.
Vágás előtt kb. ilyen hosszúságú hajam volt: [link]
Azért jutottam a merész elhatározásra, mert épp egy nehéz és fájdalmas szakításon voltam túl, és azt gondoltam, hogy ha beújítok, változtatok, akkor sokkal könnyebben fogok majd boldogulni... és persze felejteni. Hogy miért döntöttem így? Depiben voltam nyakig, és egy reggel egy újságcikkben találkoztam azzal, hogy hogyan tudjuk magunkat a legkönnyebben túltenni egy szakításon. "Vágasd le a hajad!" Jó ötletnek bizonyult...
Levágattam ilyenre: [link]
Eleinte nagyon örültem, sokan dicsérték és mondták hogy nagyon jól áll. Sőt, volt pár követőm is, jónéhányan levágatták ugyan olyanra mint az enyém.
Teltek a hetek-hónapok és van, hogy mész az utcán, és meglátod azokat a lányokat, akiknek szép, egyenes, ápolt, sima és nagyon hosszú hajuk van. Gondolkozol: basszus, az én hajamat nem tudom begumizni sem, folyton mosni kell és vasalni, hogy álljon valahogy... nem fonhatom be, nem csinálhatok vele túl sok mindent...
Nagyon megbántam, hogy levágattam. Elkezdtem használni a jó öreg hajnövesztő módszert (citromlé, ecet, tojássárga, szalalkáli, őrölt kávét) és türelmetlenkedtem. Hosszú hajat akartam! Nem akartam többé levágatni. Majdnem elkezdtem szedni a hajnövesztő tablettát, de ilyenkor mindig időben rájön az ember hogy nem csak a haján lévő szőröket fogja beindítani.
Most vagyok kis híján 22, eltelt jó pár év, és most kb. ilyen hosszú a hajam: [link]
És tovább növesztem. Azóta frufrun sem gondolkoztam. Félek hogy megint nagyon megbánnám.
Jól gondold át, mert nem 1-2 év mire visszanyered a hosszú hajat. Én inkább gumizom, kontyolom, befonom, stb. csak maradjon meg a hossza.
Fodrászt is váltottam, akihez sötétíteni-világosítani járok, és csak akkor vág a hajamból 2-2 mm-t ha úgy látja hogy már tényleg vágni kellene. :)
Persze nem azt mondodm, hogy ne vágasd le, hiszen minden ember más, lehet annyira tetszene neked, hogy nem is akarnál másmilyen hajat. De én úgy vagyok már vele, hogy legfeljebb akkor vágatom majd kisebbre ha olyan elfoglalt dolgozó családanya leszek, hogy kevesebb időm lesz vele foglalkozni. Hozzáteszem, hogy annyira nehéz kezelni a hosszú hajat, hogy sokszor nincs türelmem hozzá. Gubancolódik, hiába samponozom 2x, balzsamozom, fésüléskönnyítéses hajápoló, hajvégpakoló + hajvégápoló... és ezt 3 naponta... :( De meghozom az áldozatokat, mert nem akarom megbánni újra a vágást.
Remélem azért adtam egy kis irányvonalat. :)
Szerintem írj egy listát, hogy melyik frizurának milyen "előnyei" vannak és gondolkozz rajta, hogy miért szeretnél olyan hajat illetve kérdezz meg néhány barátot, családtagot, hogy szerintük melyik állna jobban. Ha fenékig érő hajat szeretnél akkor ahhoz még kell idő, amíg megnő. Addig ugyanúgy zavarni fog a jelenlegi frizurád és a hosszabb hajat szerintem ugyanúgy fújja a szél, ugyanúgy beleakad dolgokba, ugyanúgy melegít a nyáron, sok időt igényel a gondozása és a súlya miatt szerintem nehezebb formázni, könnyebben kilógja magát vagy lelapul, de persze, ez hajtípustól is függ. Egy rövidebb haj szerintem kevésbé variálható, viszont az nem akad, nem lóg bele ide-oda stb. és talán kényelmesebb is.
Nekem is kb. olyan hosszúságú hajam van mint neked és mindig is ekkora volt. Nekem az vele a problémám, hogy a begöndörítésen, beszárításon kívül mást mindent nem tudok vele kezdeni és ezekhez sincs mindig kedvem/energiám úgyhogy általában csak úgy lóg és ezt már kezdem unni. Egyszer levágattam vállig érőre és megfogadtam, hogy soha többet nem csinálok ilyet. Borzasztóan megbántam, ahányszor eszembe jutott, hogy milyen szép hosszú hajam lehetne vagy csak megláttam a rövid hajam a tükörben akkor elsírtam magam. Azóta már visszanőtt és most megint úgy érzem, hogy kellene egy kis változatosság, de levágatni nem fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!