Életemben soha nem zsírosodott ennyire a hajam, mint most. Mi az oka és mit tehetnék ellene?
3-4 napot eddig mindig bírt a hajam, de mostmár második nap végére elképesztően undorító. Már túl vagyok a pattis-zsíros hajas kkamasz korszakon, de az sem volt ilyen vészes. Nem használok spray-t rá, nincs rá szükségem, egyedül sampon, balzsam -szigorúan a végére, majd argán olaj -szintén a végére- és nem szárítom meg, hagyom, hogy magától száradjon.
Tudom, hogy a balzsam zsírosítja, ahogyan az olaj is, viszont nagyon szeretem a hajam és még soha nem volt ilyen hosszú, mint most, ezért táplálom.
Mit javasoltok a zsírosodás ellen?
Szárítsd meg.
Már nincs jó idő. Az alja befülled, nem szárad meg rendesen.
Semmi baja nem lesz a hajszárítótól, csak nem kell belenyomni és leégetni.
Nekem nyáron 30 fokban sem lesz soha száraz a tövénél. Csak a végei.
Ettől csak zsírosabb lesz, de te tudod.
LEhet érdemes lenne 1-2 hónapig lemondani a balzsamról meg az olajról, hátha jó lesz.
Ez saját tapasztalat, én azelőtt mindennap balzsamoztam, és nekem is volt egy ilyen időszak, amikor max 1 napot bírt a hajam, másnap már felvállalhatatlan volt. Akkor elhagytam mindenféle kenceficét, csak sampont használtam, és rendbe jött. Lehet egy samponcsere sem ártana, de azt úgyis ki kell tapasztalni, hogy kinek, mi a jó. Nekem van pl 2-3 sampon, ami tudom, hogy jó a hajamra, ezeket váltogatom, nem konkrét idősávokba. Tehát nálam az alapkészlet mindig minimum 2 samponból áll, és ha úgy érzem, akkor váltok, aztán megint visszatérek a másikhoz.. Nekem bevált ez a módszer. :D
Próbálj ki más, kimondottam zsírosodás elleni samponokat. Próbálkozz inkább a natúr vonalon, könnyen lehet, hogy valamelyik vegyi anyag okozza a zsírosodást. Ha tényleg csak a hajhosszra használod a balzsamot és az olajat, akkor az nincs összefüggésben a zsírosodással, hiszen a hajtöveket nem éri.
Butaság lenne elhagyni az argánolajat, hiszen az egy remek hidratáló és tápláló olaj, a haj egyik csodaszere, a hosszú egészséges hajhoz elengedhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!