Ciszta pattanás - volt már valakinek, mit tudtál vele kezdeni?
Figyelt kérdés
van egy pattanás az orromon, mult evben jott ki szeptemberben es csak kb. decemberre csillapodott ,ment le a gyulladas (de a pup megmaratt)....., most nyár elejen megint elojott es meg mindig dudoros az orrom tole es piros - ez akkor tuti ciszta?
voltam vele nyar elejen orvosnal,de nem jott ki, hiaba kentem szivato kremmel, es olajos szivato antibitikumos kremmel, nem jott ki,sárgult meg hogy tudjanak belole mintat venni. Az orvos ezert nem tudott vele mit csinalni - azt mondta.
Van akinek ilyenje volt mar, hogy szabadult meg tole?
2016. aug. 23. 19:50
1/2 anonim válasza:
Nem tudom mennyire van köze a problémámnak a tiédhez, de gondoltam leírom a tapasztalataimat. Nekem a bal orcámon alakult ki egy ciszta, azért mert megnyomtam ott egy mitesszert. Teljesen feldagadt az arcom, úgy néztem ki, mint egy mókus aki a fél arcában egy marék mogyorót rejteget. Rögtön rohantam az orvoshoz, aki beutalt a sebészeti ügyeletre. Ott a doki meg akarta bökni szikével, majd becsövezni, hogy a váladék távozhasson belőle, aztán "jónapot". Nem egyeztem bele, szóval írt fel antibiotikumot. 3-4 nappal később, amikor visszamentem kontrollra (egy másik dokihoz) a duzzanat szépen lelohadt, a gyulladás elmúlt de a ciszta még mindig jelen volt. Itt a doki lelkiismeretesebb volt és megmondta, hogy nem fogja felnyitni (ahogy az első doki akarta) mert akkor nem lehet összevarrni a sebet, tehát nagyon csúnya lesz a helye, illetve nagy valószínűséggel kiújulna. Ezért az egész cisztát a kialakult tokkal együtt fogja eltávolítani, így nem fog kiújulni és a seb is szépen be tud majd gyógyulni. Mivel ez egy fokkal komolyabb beavatkozás, ezért kis műtétre jegyeztek elő, ami több mint egy hónap múlva lesz. Szóval egyelőre ennyit tudok mondani és remélem tudtam segíteni. ;)
2/2 A kérdező kommentje:
2016. aug. 24. 08:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!