Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi a titka az embereknek,...

Mi a titka az embereknek, hogy nem égnek le a napon?

Figyelt kérdés

Elmentem a boltba, ez kb 10 perc a napon... próbáltam árnyékban menni amúgy. Előtte felkentem az 50-es fényvédőt és rá tettem 30-as bb krémet is.

Hazaérve látom hogy vörös vagyok mint egy sültcsirke. Mások meg szórakoznak kint a strandon egész nap, még délben is, és egyáltalán nem sülnek meg... kicsit sem. Mi a titkuk?

2016. júl. 13. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez szerintem emberfüggő

Én 32 fokban is kint fekszem a napon 11től 3ig és mégsem égek, hanem barnulok

2016. júl. 13. 15:57
 2/6 anonim ***** válasza:
én fehér bőrű vagyok és könnyen leégek. Azt szoktam csinálni, hogy nyári időszak előtt elkezdek szoliba járni mély barnítóba, ami nem éget, + nap-tejezek. Napozni nem szoktam ugyan, de évek óta nem égtem le. Minden egyes leégésre emlékszik a bőr, így nem árt odafigyelni.
2016. júl. 13. 16:01
 3/6 A kérdező kommentje:

De most komolyan csak a szoli a megoldás? Mert ezt már hallottam... de én nem akarok barna bőrt, nem tartom szépnek. Fehér akarok lenni, és nem leégni... ez tényleg lehetetlen?

Arra is gondoltam hogy a fényvédőm nem jó... Eucerin mattító, arcra való. Drága volt, patikában vettem. Van esetleg valami jobb ami fullosan véd??

2016. júl. 13. 16:06
 4/6 Sunshinedoll ***** válasza:

Lehet mennyiségre kevés az a fényvédő, amit felkensz. Csak az arcodra egy teáskanálnyit kellene.

Nyilván bőrtől függ, hogy ki mennyire barnul vagy ég le, de ha megfelelő mennyiségű fényvédőt használ valaki, akkor se leégnie se barnulnia nem lenne szabad.

Egyébként olvastam egy cikket, hogy csináltak valami tanulmányt pár fényvédővel, és több jobb márka fényvédőjéről kiderült, hogy 50 faktor helyett jóval kevesebbet tartalmaznak, mégpedig olyan keveset, hogy az semennyire sem véd a napsugaraktól.

2016. júl. 13. 18:01
 5/6 anonim válasza:

Próbálj más fajtát. Ha anyagilag belefér, nézd meg a paulas choice termékeket.

A szolit hanyagold mindképpen, mert hihetetlen káros. Öreg és rákos leszel tőle. (Am a napozás nem olyan egészséges, barna bőr=károsodás.)

Azt tenném még hozzá, hogy nem kell feltétlen 50 est használnod. Az ötvenes 98% ot véd, a 30 as 96,7% ot. Nem nagy különbség.

2016. júl. 14. 12:45
 6/6 anonim válasza:
Inkább a mennyiségre figyelj. Azért is érdemes kísérletezni, és drágább terméket venni, mert nem mindből tudsz eleget felkenni úgy hogy kényelmes is legyen.
2016. júl. 14. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!