Mi a titka az embereknek, hogy nem égnek le a napon?
Elmentem a boltba, ez kb 10 perc a napon... próbáltam árnyékban menni amúgy. Előtte felkentem az 50-es fényvédőt és rá tettem 30-as bb krémet is.
Hazaérve látom hogy vörös vagyok mint egy sültcsirke. Mások meg szórakoznak kint a strandon egész nap, még délben is, és egyáltalán nem sülnek meg... kicsit sem. Mi a titkuk?
Ez szerintem emberfüggő
Én 32 fokban is kint fekszem a napon 11től 3ig és mégsem égek, hanem barnulok
De most komolyan csak a szoli a megoldás? Mert ezt már hallottam... de én nem akarok barna bőrt, nem tartom szépnek. Fehér akarok lenni, és nem leégni... ez tényleg lehetetlen?
Arra is gondoltam hogy a fényvédőm nem jó... Eucerin mattító, arcra való. Drága volt, patikában vettem. Van esetleg valami jobb ami fullosan véd??
Lehet mennyiségre kevés az a fényvédő, amit felkensz. Csak az arcodra egy teáskanálnyit kellene.
Nyilván bőrtől függ, hogy ki mennyire barnul vagy ég le, de ha megfelelő mennyiségű fényvédőt használ valaki, akkor se leégnie se barnulnia nem lenne szabad.
Egyébként olvastam egy cikket, hogy csináltak valami tanulmányt pár fényvédővel, és több jobb márka fényvédőjéről kiderült, hogy 50 faktor helyett jóval kevesebbet tartalmaznak, mégpedig olyan keveset, hogy az semennyire sem véd a napsugaraktól.
Próbálj más fajtát. Ha anyagilag belefér, nézd meg a paulas choice termékeket.
A szolit hanyagold mindképpen, mert hihetetlen káros. Öreg és rákos leszel tőle. (Am a napozás nem olyan egészséges, barna bőr=károsodás.)
Azt tenném még hozzá, hogy nem kell feltétlen 50 est használnod. Az ötvenes 98% ot véd, a 30 as 96,7% ot. Nem nagy különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!