Milyen tényleges káros hatásai vannak a napnak?
Sok helyen mondják hogy UV sugárzás így meg úgy..
Rendben napszemüveg az kell, sajnos fényérzékeny a szemem.
Sötét szemem van és barna hajam fehér bőröm.
Szeretnék lebarnulni de mik a hosszútávú káros hatások? Leégés és hámláson kívűl, na meg a hólyagokat leszámítva mert az 3-4 hét alatt helyre áll..
Köszönöm most lebeszéltél arról hogy én is nap hosszakat legyek kint napon..
Elgondolkoztató és hiteles :)
Akkor nem véletlen voltam piros.
Nem vettem komolyan az ilyesmit.
De még nem késő. Köszönöm. Egyik ismerősömnek leszedték az egyik anyajegyét és ez sem tántorítja el. Sajnos
Az UV sugárzásnak, főleg az UV-A-nak elég durva DNS-roncsoló hatása van, ami bőrrákhoz, melanomához vezethet. A leégés nem probléma, hanem tünete annak, hogy roncsolódtak a bőrsejtek, éppen ezért már egyszeri leégés is fokozza a melanoma kockázatát..
Még ha szerinted annyira kényelmes és esztétikus 3 hétig leégve mászkálni, bőrrákot kapni nem biztos, hogy olyan kellemes.
Ezen kívül meg egy szottyosra napoztatott, ráncos, gyulladt, vízhiányos bőr nem is túl szép. Főleg, ha csak 25 éves az illető, mondjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!