Nagyon nagyon zsíros az arcbőröm. Mit tegyek?
Már mindent próbáltam, de rettenetesen zsíros.. Arctisztitó használata után 5 perccel később már megint teljesen zsíros, törölgetnem kell egész nap, és rettenetesen kényelmetlenül érzem így magam..:(
Napfényben nagyon fényes az arcbőröm, szinte "folyik" rólam a zsír..
Fogalmam sincs mit tegyek, próbáltam már itthoni arcpakolásokat is, bolti termékeket is, mindent..
Kérlek segítsetek :(
17 L
Átérzem a helyzeted, nekem is sokáig nagyon zsíros volt a bőröm, bár mostanra nagyjából helyreállt.
Amit tehetsz, hogy igyekszel nem szárító hatású termékeket használni, mert ha a bőröd kiszárad, akkor még több zsírral fog kompenzálni. Ezenkívül ami még nekem segített, az az, hogy elkezdtem olajos termékeket használni, ami ijesztőnek tűnhet, de valójában sokat segíthet. Legjobb a jojobaolaj, az tényleg nagy segítség lehet. Valamint a neten találtam egy tonikot, ami igazából nem is tonik, hanem sima fekete tea. Napi kétszer (reggel-este) kell vele átkenni az arcot, nekem bevált, nyáron most is használom, mert olyankor zsírosabb a bőröm. Filteres fekete tea a legjobb a célra.
Viszont ha ennyire zsíros a bőröd, akkor hormonbaj is lehet a háttérben, nem ártana felkeresni egy bőrgyógyászt és elmenni egy vérvételre. Nálam is ez volt, nekem a hajam is nagyon zsíros volt, de a fogamzásgátló végül megoldotta.
Remélem segítettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!