A gyantázás segíthet? Valakinek ilyen tapasztalata?
Biztosan segít. Hiszen nem kell olyan gyakran bántai a bőrödet.
Én korábban gyantáztattam, most epilálok, mert nekem az kényelmesebb.
A borotválás nem túl jó megoldás, nem tartós egyáltalán, és állítólag azután pattog ki a legjobban.
Szerintem ha még nem próbáltad a gyantát, mindenképpen érdemes.
Én próbáltam már a lábamon gyantát, borotvát, krémet és epilátort is.
A borotvától nagyon sok helyen benőtt a szőröm és ez után nő vissza a leghamarabb, de ezt volt a legkényelmesebb és gyorsabb is használni, de olyan világos bőrűeknek, mint én, nem javaslom, mert bár nem feltűnő, de pöttyös marad utána az ember lába (ugye a szőr töve benne marad a bőrben).
A krém nekem nem jött be, nem szedte le mindenhol, és a benövéseket leszámítva kb. olyan volt, mintha leborotváltam volna, csak nem mindenhol és nem teljesen.
Én epilálni csak akkor tudom általában, ha előzőleg le volt gyantázva, vagy egyéb módszerrel volt szőrtelenítve, és ha gyakran - mondjuk hetente - epilálja az ember, akkor, amikor még alig nőtt vissza, viszonylag kevésbé fáj és meg lehet előzni hogy visszanőjön. (A karomat meg a hónaljamat mindig epilálni szoktam rendszeresen, meglepő, hogy mennyire bevált.)
Gyantázni próbáltam itthon is a lábamat, de ezt elsőre semmiképpen sem javaslom, nekem nem sikerült jól leszedni, de ha valaki mégis meg akarja próbálni, akkor javaslom, hogy kis felületekre vigye fel a gyantát apránként húzogatva le. Ugyanis ha nagyobb felületre felviszed és nem tudod rendesen lehúzni, csupa kék-zöld esetleg lila árnyalatok maradhatnak utána a lábadon.
És eddig a leghatásosabb az volt, ha kozmetikusnál gyantáztattam le a lábam - ha még nem gyantáztad soha, semmiképpen sem magadnak csináld először - eléggé fáj, és piros is lesz utána, de az hamar elmúlik és gyengébben, később nő vissza. Nekem alig voltak utána szőrbenövéseim. Állítólag, ha hosszú távon gyantázod, ki is kopik utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!