Napozni naptejjel kell?
Érdekelne, hogy napozni naptej használata mellett kell-e, ha az a cél, hogy lebarnuljak.
Mivel a naptej meggátolja, hogy leégjen a bőr, gondolom a barnulást is ugyanúgy elnyújtja.
Tehát a kérdés, hogy a naptej hatással van-e a barnulásra, és amennyiben igen, akkor mennyire befolyásolja?
Mi a javasolt, ha barnuli akarok? Rövid ideig napozás naptejjel vagy anélkül, vagy naptejjel hosszabb ideig?
A legjobb lenne naptejjel minél rövidebb ideig. Manapság már tényleg veszélyes a napozás, elhiszem, hogy barna akarsz lenni, de nyilván nem akarod megkockáztatni a bőrrákot. Amit tehetsz, hogy egy 20-as, 25-ös faktorszámú naptejet használsz, amellett még valamennyire le lehet barnulni, szerintem egy 50-es faktornál már nem barnulnál semmit.
Az önbarnító szerintem jó megoldás lehet, én csak a lábamra használom, ott amúgy sem barnulok semennyit a naptól.
Napozni sehogy sem kell és nem is szabad. Fényvédőt viszont használni kell, ha kint vagy a szabadban.
A naptejnek az a dolga, hogy semennyire se égj/barnulj.
Egyél sárgarépát és úgy menj ki napozni, természetesen napfényvédő krémmel. Sokkal hatásosabb és így nem is fogsz leégni.
Napra tilos menni: 10-16 óra között (tehát nagyon veszélyes)
Sajnálom, hogy még mindig ez a nézet van az emberekben.
Persze leégni senki sem akar, ez nyilvánvaló. Ez egyértelműen köthető a bőrrákhoz.
De a napozásnak van hasznos oldala is. A d-vitamin, ami egyértelműen rákmegelőző hatású. Naponta egy kis időt igen is érdemes naptej nélkül a napon tölteni. Ugyanis a legtöbb naptej a d-vitamin termelését is megakadályozza.
A naptej amúgy a barnulást ugyanúgy megakadályozza, mint a leégés. Jól fogalmaztál elnyújtja. Ahányas faktor annyi szorosára.
( nem mellékesen a barna bőr is véd a leégés ellen, ez a természet gyönyörű csodájának egyike :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!