Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A pattanásokat kiszabad...

A pattanásokat kiszabad nyomni? És ha igen akkor mire figyeljek?

Figyelt kérdés
Köszi a válaszokat .
2010. ápr. 9. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Inkább ne nyomd ki, bármennyire is szeretnéd! Inkább kend be egy kis Tetrán kenőccsel, így sokkal hamarabb elmúlik. Ha piszkos kézzel nyomogatod, el is fertőződhet, és csúnyán-hegesen fog a helye gyógyulni!
2010. ápr. 9. 15:54
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm , próbálom magam türtőztetni de egy 15 éves fiú nem nagyon tudja ezt betartani :(
2010. ápr. 9. 16:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Ha már nagyon nyomkodni akarsz vegyél fertőlenitő sprayt. Gyógyszertárban párszáz forint és steril tüt. Fertőtlenitsd le a kezed és a böröd a tüvel picit szurd meg és egy puha tiszta kendővel nyomd ki majd tonizáld. Ez a legjobb ha már nem birod ki.
2010. ápr. 9. 17:04
 4/4 anonim ***** válasza:

A pattanásokat sohase NYOMKODD, csak akkor NYOMDD KI, amikor már megértek (elvékonyodott a bőr és látszik a fehéres genny). Csak akkor nyomd ki, de érdemes előtte szétfeszíteni egy kicsit a bőrt és kitapogatni, hogy milyen távolról kell ráfogni, hogy a közepe is kijöjjön (a közepe alatt az a kis elkozolódott faggyúhengert értem, ami eltömítette a pólust). Ha sikerül kinyomni, akkor nem nő újra és sokkal gyorsabban begyógyul. Az ilyen fertőtlenítőkről meg csak annyit, hogy én sosem használtam semmilyet sem, mégsem hegesedett be soha semelyik pattanásom. Elég annyi, ha egy kevés szappannal vagy folyékony szappanal meg lanyos vízzel megmosod az arcod, a kezedet meg jó meleg szappanos vizzel és mivel a körmöddel nyomod ki ezért érdemes körömkefét is használnod. Nekem minden ujjamon tövig van vágva a köröm, kivéve a mutatóujjamon, ott éppen a pattanások miatt van egy 1,5-2 mm-es köröm.

Amúgy a pattanások nem csak úgy lesznek, az már a végső stádium. A legjobban azelőtt kezelhetőek a pattanások, mielőtt kialakultak volna. Csak annyit kell tenned, hogy fürdés után, mikor megpuhult a bőröd, kinyomkodod a miteszereket (azokat a fekete kis pöttyöknek tűnő valamiket, amik valójában az elkoszolódott kis faggyúhengerek, amik eltömítik a pólust, ha nem nyomod őket ki). Jó, elég unalmas meló és nem is a legkellemesebb érzés, sőt az is lehet, hogy utána piros marad a bőr, de ha este kinyomod, az másnap reggelre elmúlik és garantáltan sokkal kevesebb pattanásod lesz. Amit meg a reklámban mondanak, hogy tilos a miteszereket nyomkodni, az országos baromság, de mit várunk egy olyan cégtől, amelyik szemcsés bőrradírt akar nekünk eladni.

2010. máj. 16. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!