A borotválkozástól erősödnek a szőrök?
Figyelt kérdés
Teljesen megoszlanak a vélemények,valaki azt mondja igen,valaki azt mondja nem.Még régebben olvastam valahol,hogy a borotválástól erősödik a szőr,olyan lesz a láb a borotválástól,mint a férfiak arca,aki napi szinten borotválkozik,tehát kemény.
Akkor most mi az igazság?:/
2016. ápr. 29. 16:14
1/5 anonim válasza:
Ez már elég sok helyen ki lett vesézve. Az hogy levágod a szőrt nem erősíti... csak a szőrnek így levágod az elvékonyodott végét, és emiatt erősebbnek látszik.
2/5 anonim válasza:
Nem lesz erősebb. Ha nem borotválja az ember, a szőr vége kopik, elvékonyodik, töredezni kezd. Ehhez hasonlítva nyilván erősebbnek tűnik amikor frissen újranő, de ha hagyod nőni, pontosan ugyanolyan lesz mint korábban volt, semmivel sem erősebb vagy dúsabb.
3/5 anonim válasza:
Ez pont olyan baromság mint hogy a tej erősíti a csontokat meg a tojás növeli a koleszterin szintet. Régen azt gondolták az emberek hogy így van, de ma már teljesen megdőlt.
Az, hogy a borotválástól erősödik a szőr és gyorsabban nő a haj onnan ered hogy a fűre a rendszeres nyírás tényleg ilyen hatással van. A fű viszont "fent" nő, a haj és a szőr pedig a hajhagymából, a bőr alól, tehát az hogy a felszínen mit csinálsz vele az nem befolyásolja.
4/5 anonim válasza:
Nem erősödik meg tőle, viszont ha olyan erős szőrzeted van, mind pl. nekem, akkor pár nap után durva borosta jelenik meg a lábadon, emiatt muszáj géppel epilálnom, mert ott csak fokozatosan nő vissza a szőr (nem az összes) és sokkal lassabban. Nekem még a gyanta sem megfelelő, mert ott is az összes szőr visszanő és szúrós lesz tőle a lábam, ami nem túl vonzó.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszaitokat!
2016. ápr. 29. 18:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!