Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A pattanások kialakulásában...

A pattanások kialakulásában valójában mennyire játszanak közre a pszichés, lelki problémák?

Figyelt kérdés
18 éves kor felett, van pl ez a cikk, eléggé fura [link]
2016. ápr. 29. 10:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem semennyire.

Van jó pár ismerősöm, akinek rengeteg gondja van, nagyon nehéz élete van, konkrét mentális problémáik is vannak, és mégis sima az arcbőrük.

Inkább a hormonháztartással van kapcsolatban felnőtt korban. Utalhat pl. nőgyógyászati problémákra, mióma, ciszta, tűszőrepedés nélküli ciklusok.

2016. ápr. 29. 11:12
 2/12 A kérdező kommentje:

én 20 éves vagyok, és valóban vannak gondjaim az önbizalmammal, nem tartom magam szépnek, de nem tudom hova tenni ezt a cikket

az aknék miatt vagyok önbizalomhiányos egyébként

2016. ápr. 29. 11:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Menj el bőrgyógyászhoz, jár kozmetikushoz tisztításra.

Ha nem múlnak el, akkor pedig nőgyógyászati kivizsgálást ajánlok.

Nekem is nagyon sokáig voltak pattanásaim, mitesszereim huszonéves koromban és kiderült, hogy cisztáim vannak, alacsony volt a progeszteron szintem is. Kaptam gyógyszeres kezelést és azóta teljesen más az arcbőröm is.

Sajnálom, hogy korábban nem foglalkoztam ezzel, mert a ciszták miatt már műteni kellett. És ha előbb foglalkozom a testem jeleivel, akkor talán megúsztam volna.

2016. ápr. 29. 11:21
 4/12 A kérdező kommentje:
nincs semmi féle cisztám meg hasonló problémám nemrég voltam vizsgálaton, illetve már a létező összes krémmel kentem magam
2016. ápr. 29. 11:24
 5/12 anonim ***** válasza:

De a hormonszinted ettől még lehet rossz. A ciszta csak annak a következménye. Idő mire ki is alakul.

De egyébként még fiatal vagy, még simán elmúlhat magától.

Duac gél nagyon jó, receptre kapható csak. Nekem gyógyszertáros ajánlotta. Azt mondta, hogy ami recept nélkül kapható, az semmit sem ér, mert pont azért kapható recept nélkül, mert nincs benne igazán hatóanyag.

2016. ápr. 29. 11:27
 6/12 A kérdező kommentje:
már próbáltam, és a differint is
2016. ápr. 29. 11:30
 7/12 anonim ***** válasza:

És mit mond a bőrgyógyász?

Ez még a tinikori pattanásos időszak?

Vagy felnőttkori?

2016. ápr. 29. 11:33
 8/12 A kérdező kommentje:
sajnos elég rég voltam ott, jövőhéten megyek újra, mert ugye fél éve jelentkeztem be kb..de amit anno felírt nem nagyon hatott
2016. ápr. 29. 11:48
 9/12 Sunshinedoll ***** válasza:
Érdemes lenne esetleg egy allergológushoz meg infektológushoz elmenni. Könnyen elképzelhető, hogy valamilyen ételallergiád van, esetleg valamilyen gyulladás van a szervezetedben és attól vagy aknés. Fogászatra is elmehetsz.
2016. ápr. 29. 12:48
 10/12 A kérdező kommentje:
de a kérdésre válaszolva, szerintetek a lelki okok kizárhatóak?
2016. ápr. 29. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!