Keratosis pilaris nevezetű bőrproblémával szenvedők? (piros pöttyök)
Figyelt kérdés
Nekem evek ota ilyen a borom es nagyon idegesito h minden nyaron szinte hosszu nadragban kell jarkalnom mert nem merek rovid nadragban mutatkozni (csak ha van rajtam harisnya). Van olyan akinek ilyen borproblemaja van? Meg hogy olvastam hogy ezt nem lehet meggyogyitani. Ne is remenykedjek? Olvastam a Sudokremrol es most hasznalom (kb egy hete) de szarazabb lett tole a borom :( valami tipp? Valaknek el is mult ez a problema???2016. márc. 27. 21:37
1/7 anonim válasza:
Nekem ilyesmi van a lábamon, de soha nem érdekelt.
2/7 Sunshinedoll válasza:
Az oka az, hogy a keratin felhalmozódik a szőrtüszőkben, és attól lesz ilyen száraz pöttyös. Valóban nem lehet meggyógyítani, viszont kezelni nagyjából lehet, és a jó hír az, hogy el fog múlni, fiatalokon szokott előjönni általában.
A lényeg, hogy ne kapard, ne vakard, ne dörzsöld mindenféle szemcsés bőrradírral, az csak rosszabbá teszi a helyzetet. Hidratáld (száraz bőrűek hajlamosak erre a problémára inkább), illetve kémiai hámlasztókkal próbálkozhatsz, illetve ha olyan terület, amit nap ér, akkor kend be fényvédővel.
3/7 A kérdező kommentje:
17 eves lany vagyok es regen nem volt ilyen a borom. Ha jol emlekszem 11-12 evesen jott elo. A kozmetikusok azt mondta h borradirozzak hetente 1-2x
2016. márc. 28. 10:57
4/7 Sunshinedoll válasza:
A kozmetikus nem jól mondta, nem szabad irritálni! Az nem elhalt bőr, hanem eltömődött szőrtüszők, ami irritációval csak rosszabb lesz, vagy jobb esetben semmit nem segít, mert csak a felszínt fogja lecsiszolni, maga a szőrtüszők ugyanúgy be lesznek tömődve, a probléma nem a felszínen van, a keratin flehalmozdást max egy jó BHA hámlasztóval tudod csökkenteni, ami a pórusok belsejét tisztítja. Hidratálóval kend, ha nap éri, fényvédővel, hogy ne gyulladjon be jobban, esetleg enyhe BHA hámlasztót használj rá. Ez alapvetően egy gyulladásos betegség, gyulladáscsökkentők (ilyen a BHA is) sokat segíthetnek. A 17 éves még mindig nagyon fiatal, mint mondtam, nem tart örökké. Én 25 vagyok, pár éve nekem is van az egyik lábszáramon, de BHA-val meg hidratálóval elég jól kordában tartható, nem feltűnő.
5/7 A kérdező kommentje:
Hat nekem nagyon feltuno es mindig kapok megjegyzeseket rola ezert az onbizalmam is csokken. Mar azon is gondolkozok h megyek egy kezelesre mert hallottam egyik ismerosomtol h a lezeres kezeles jo erre
2016. márc. 29. 01:24
6/7 anonim válasza:
Bőrgyógyásznál voltam. Azt monta heti egyszer radírozzam át az érintett területet meg felírt egy krémet. Megírom majd a nevét, most nem tudom hol a papír. Tapasztalatot csak annyit tudok mondani hogy 30 vagyok és már nem csak a felkaromon van. Sajnos szerintem van akinél rosszabb lesz a kor előrehaladtával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!