Melyik a legjobb szőrtelenítés utáni nyugtató gél/krém/stb?
A lábam mindig iszonyatosan ki van pattogva, főleg a combom, kenhetem én akármivel, azok a pöttyök nem tágítanak.
Van olyan termék, ami a használatok során minimálisra tudja csökkenteni a pöttyök számát, tényleg hatásos?
szerintem érdemes lenne változtatni a szőrtelenítési módszereken. nekem is hajlamosak begyulladni a szőrtüszők.
Amikor nem muszáj próbálom kihagyni, mert azzal se nyúzom szegény bőrömet. Érdemes lenne a gyantára átállni. Nem olyan macerás, hamar bele lehet jönni.
Ami nekem relatív használt, az az alapos bőrradírozás. Szőrtelenítés előtt, után és 2 alkalom között minden nap(a legjobb ha egy mosogatószivacsot befogsz erre a célra, mert a dörzsis része nagyon jól leszedi az elhalt hámsejteket). Másrészt teremts olyan steril körülményeket amilyet csak tudsz. Pl az eldobható borotvát ne használt 1-2 alkalomnál többször és használj hozzá borotválkozó krémet.
Szőrtelenítés után pedig aloe vera gél, vagy panthenol tartalmú krémek is jól ápolják a bőrt.
Köszönöm a hasznos választ. :)
Próbáltam/próbálom kitolni a borotválkozások között eltelt időt, pl. a combomon kb. 2 hónapja lett utoljára leszedve (úgysem látta senki télen), de a piros pöttyök nem tágítanak, csinálhatok én akármit. Pedig tényleg nincs irritálva.
No mindegy, most valami jó kis aloe verás cuccot fogok beszerezni.
Körömvirág krém, Neogranormon kenőcs, 100% aloe vera gél.
Én ezeket szoktam használni, enyhítik a pirosságot, csökkentik a gyulladást. Lehet, hogy nullára nem tudom redukálni a pöttyöket, de a többi szőrtelenítési módnál még mindig szebb lesz a bőröm. De nem vagyunk egyformák.
Micsoda lepontozómester járkál itt közöttünk. :D
Na mindegy, én köszönöm nektek!
#4 Akkor a borotva terén kellene változtatnom, ezt mindenképpen megteszem. Borotvahabot mindig használok, szóval nem ebben van a hiba.
A hideg vízzel csak az a bajom, hogy szétfagyok mire végzek, pedig eddig próbáltam mindig meleggel csinálni, de így sem jött össze. És ebben az a rossz, hogy a libabőrökön kissé fájdalmas végighúzni a borotvát. :D
Rendben, olívaolaj észben tartva.
#5 Aloe verás termékeknek próbáltam már utánanézni, még nem jutottam el a beszerzésig, de meg fogom tenni.
Láttam az interneten, hogy a Rossmannál kapható az Alveola aloe vera gél/spray nevezetű termék, voltam is a boltban, de nem találtam sehol ezt a márkát, csak ital formájában. Mindenképpen ezt szeretném megvenni, mert jókat mondanak róla, és az ára is baráti. Megnézem, hogy mit tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!