Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Melyik a legjobb szőrtelenítés...

Melyik a legjobb szőrtelenítés utáni nyugtató gél/krém/stb?

Figyelt kérdés

A lábam mindig iszonyatosan ki van pattogva, főleg a combom, kenhetem én akármivel, azok a pöttyök nem tágítanak.

Van olyan termék, ami a használatok során minimálisra tudja csökkenteni a pöttyök számát, tényleg hatásos?

2016. márc. 24. 19:58
 1/6 A kérdező kommentje:
Egyébként csak borotválkozni szoktam, nem gyantázni vagy ilyesmi.
2016. márc. 24. 19:59
 2/6 anonim ***** válasza:
64%

szerintem érdemes lenne változtatni a szőrtelenítési módszereken. nekem is hajlamosak begyulladni a szőrtüszők.

Amikor nem muszáj próbálom kihagyni, mert azzal se nyúzom szegény bőrömet. Érdemes lenne a gyantára átállni. Nem olyan macerás, hamar bele lehet jönni.

Ami nekem relatív használt, az az alapos bőrradírozás. Szőrtelenítés előtt, után és 2 alkalom között minden nap(a legjobb ha egy mosogatószivacsot befogsz erre a célra, mert a dörzsis része nagyon jól leszedi az elhalt hámsejteket). Másrészt teremts olyan steril körülményeket amilyet csak tudsz. Pl az eldobható borotvát ne használt 1-2 alkalomnál többször és használj hozzá borotválkozó krémet.

Szőrtelenítés után pedig aloe vera gél, vagy panthenol tartalmú krémek is jól ápolják a bőrt.

2016. márc. 24. 20:21
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos választ. :)

Próbáltam/próbálom kitolni a borotválkozások között eltelt időt, pl. a combomon kb. 2 hónapja lett utoljára leszedve (úgysem látta senki télen), de a piros pöttyök nem tágítanak, csinálhatok én akármit. Pedig tényleg nincs irritálva.

No mindegy, most valami jó kis aloe verás cuccot fogok beszerezni.

2016. márc. 25. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:
46%
Egy nappal előtte bőrradirral radirozd le. Ne egyszer használható borotvát használj hanem szerezz be egy normális női borotvát, mérföldeket javít, tapasztalat. Borotvahabot használj, ne tusfürdőt. Amennyire csak tudod hideg vízzel csináld. Ne gyorsan huzd a borotvát, hanem inkább lassan. Ha van olíva olajad akkor kend be vele vizesen, maszirozd a bőrödbe, valamennyire mosd le de nemfog lejönni az nem baj, mert törlés után is rajta marad és szépen beszivja a bőröd. Amugy ha ennyire érzékeny a bőröd akkor tényleg átkéne térned a gyantára vagy epilátorra. Azzal csak havi 1 szer kéne maceráznod. De ha mindenképpen maradsz a borotválásnál akkor fogadd még tanácsaimat.
2016. márc. 26. 21:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Körömvirág krém, Neogranormon kenőcs, 100% aloe vera gél.

Én ezeket szoktam használni, enyhítik a pirosságot, csökkentik a gyulladást. Lehet, hogy nullára nem tudom redukálni a pöttyöket, de a többi szőrtelenítési módnál még mindig szebb lesz a bőröm. De nem vagyunk egyformák.

2016. márc. 27. 00:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Micsoda lepontozómester járkál itt közöttünk. :D

Na mindegy, én köszönöm nektek!

#4 Akkor a borotva terén kellene változtatnom, ezt mindenképpen megteszem. Borotvahabot mindig használok, szóval nem ebben van a hiba.

A hideg vízzel csak az a bajom, hogy szétfagyok mire végzek, pedig eddig próbáltam mindig meleggel csinálni, de így sem jött össze. És ebben az a rossz, hogy a libabőrökön kissé fájdalmas végighúzni a borotvát. :D

Rendben, olívaolaj észben tartva.

#5 Aloe verás termékeknek próbáltam már utánanézni, még nem jutottam el a beszerzésig, de meg fogom tenni.

Láttam az interneten, hogy a Rossmannál kapható az Alveola aloe vera gél/spray nevezetű termék, voltam is a boltban, de nem találtam sehol ezt a márkát, csak ital formájában. Mindenképpen ezt szeretném megvenni, mert jókat mondanak róla, és az ára is baráti. Megnézem, hogy mit tud.

2016. márc. 27. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!