Be lehet festeni egymás után ilyen gyakran a hajat?
Szőke, 10-es árnyalatú festékkel festem a hajamat. Pár hónapja elcseszte egy fodrász és azóta nagyon vöröses a hajam teteje, teljesen elüt az aljától. Akármivel és akárhogyan festem, egyszerűen nem változik. Pedig azelőtt viszonylag szép egyenletes volt.
17-én volt festve ecsettel elég precízen majd elkeseredésemben ma is befestettem bár csak a kezemmel. Változás azonban szinte semmi. Most már ott tartok, hogy elmegyek másik fodrászhoz, viszont ezt szeretném minél előbb, akár jövőhéten megtenni. Sok lenne az úgy nagyon?
hajhamvasítót próbáltál?
pár éve amikor szőke voltam, énis megjártam , narancssárgás vöröses lett a hajam. hamvasító sampont hagytam fent sokáig, meg öblögettem is hamvasító folyadékkal. és rengeteget segített, eltűnt a vöröses-n.sárgás árnyalat. de nyilván ez 1-2 hajmosásig tartott, újra kellett csinálni a hamvasító samponnal meg folyadékkal.
szerintem ez jó megoldás lehet, amíg nem jutsz el fodrászhoz. egy héten 2 festés is elég sok. szerintem várj még 2-3 hetet legalább . és akkora keress egy jó fodrászt aki megcsinálja. elvileg vannak hamvas festékek amik erre vannak kitalálva. de nyilván azok is károsítanak. de csak nem egy hajszivatás.
A fodrászkellékesben tudsz venni (és elvileg a fodrásznál is kell lennie) egy úgynevezett "kék-lila" festéknek. Ez arra szolgál, hogy a vörös pigmenteket már a festés alkalmával hamvasítsa. Erre gyengébb változat neki a hamvasító sampon. Én a legközelebbi festésnél kérnék bele hamvasító adalékot.
Van egy jó teszt, hogy festhető-e már a hajad. Fogj meg egy kisebb tincset, terítsd ki az ujjadra, hogy egymás mellett legyenek a hajszálaid. Arra a részre, ahol nem "fogod" fogod, csak úgy kifeszítve lóg, cseppents a másik ujjadról 1 csepp vizet. Ha 5 mp után sem szívta be, akkor a festésre még nem készült fel a hajad, nincs még meg nála a regenerálódás. Akkor ápold, balzsamozd, olaj... Különben károsodik a hajad, jobban törik, nem olyan színű lesz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!