Mit tegyek a hajammal?
Ezeken a napokon szoktam hajat mosni:kedd,csütörtök majd vasárnap.Ha vasárnap este megmosom hétfőn már érzem hogy viszket a hajam(korpa), keddre ráadásul már a hajtövemnél zsíros és ez nagyon zavaró mert ha tehetem akkor kiengedve hordom a hajam. A héten rászoktam a mindennapos hajmosásra , tudom hogy káros de máshogy már nem bírja a hajam.
Mit tegyek vele hogy ne legye zsíros és korpás is ilyen hamar?
A hajam közép hosszú , szőkésbarna, eredetileg göndör de én vasalom. A hajamat szárítani szoktam mert lefekvés előtt fél órával szoktam hajat mosni és nincs ideje megszáradni.
Mondjuk hagyd abba a vasalást, valószínűleg helyrejön a hajad ennyitől. Persze idő kell neki, nem egyik napról a másikra. Ha 2-3 hónap után sincs változás akkor keress fel egy bőrgyógyászt mert komolyabb a gond.
És persze használj szilikonmentes hajápolókat, biosampont. Mindennapos hajmosáshoz az való. Maga a hajmosás nem igazán árt, de a rossz termékek használata igen.
A menta nagyon jó a korpa ellen. Öblögesd mentateával hajmosás után. És igen, ne vasald.
Valamint patikában lehet kapni kenes sampont. Asszem sárga tubus. Olyan 3-500 Ft körül van ha jól emlékszem. Az nagyon jó korpára meg úgy mindenre. De utána ne használj balzsamot. Es ne félj, nem lesz büdös a hajad.
1: rendes sampon.
2: hajápoló, mivel vasalod. azok nélkül csak tönkreteszi a hajad.
Ha teheted inkább ne vasald, vagy ha igen használj mindenképp hővédő olajat. A hajszárítás ugyanúgy káros mint a vasalás, akkor is használj olajat.
A mélytisztító samponok nagyon jók, drogériákban lehet kapni már 300 ft ért is.
Valamint segíthet az is ha késlelteted a hajmosást mondjuk egy hónapon keresztül, (vagyis hetente egy hajmosás) és amikor már úgy érzed nem bírod " mosd" meg szárazsamponnal, azt is lehet drogériákban kapni.
Ja és kevesebbet piszkáld a hajad. Remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!