Toredezett hajjal mit kezdjek? (lent)
Sajnos, ami eltöredezett, nem tudod újra egészségessék varázsolni sehogy sem.
Ahhoz olló kell.
Megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, pl.: hajbalzsamok (Serical latte --olcsó, és szerintem a haj növekedését is segíti!), olajak. A kókuszolajjal vigyáznék, mert pl. nekem nem vált be. De különböző hajolajok igen pl. Balea-tól.
Mivel göndör a hajad, a fésülést hagyd hajmosás előttre és kerüld a hővel való kezelést (hajszárító helyett törölközőt hagyd a hajadon 25-30 percet, majd hagyd megszáradni).
Hát ha nagyon gáz, én tuti levágatnám a töredezett részeket. Egyrészt nagyon ronda és igénytelen, másrészt gátolja a haj növekedését.
Minden nap sem szabad vasalni a hajat, csak hetente 2-3x. Amúgy sokat számít az is milyen hajvasalód van, mert ha gagyi, kopott, elavult a bevonata, akkor kuka. Mondjuk ha 2 napra sem tudja egyenesre vasalni a hajad, hát, az elég gyenge teljesítmény...
Menj el fodrászhoz és ha azt mondja vágjátok le és reseteljetek, akkor legyen úgy. Aztán használj ricinusolaj-pakolás, meg argános ápolást (pl balzsam vagy sampon), használj olyan hajkefét ami nem tépi a hajad (nekem tangle teezer van és nagyon jó), és radikálisan csökkentsd a vasalást, sőt, hagyd a hajadat magától megszáradni, vagy max ha már ilyen 70%-osan van megszáradva, akkor hajszárítózd, hővédővel + hajvégápoló.
Én így ápolom a hajam, kb a hátam közepéig ér és havonta 1-1,5 centit nő, mindenki dicséri milyen szép, pedig festett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!