Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy vegyem rá a szüleim hogy...

Hogy vegyem rá a szüleim hogy engedhessék hogy bevegyem a Sotretet?

Figyelt kérdés

Már 9 éves korom óta iszonyat mitesszeres, pattanásos az arcom és már minden szirszart kipróbáltam de semmi se használt tartósan. 600 youtube videó megnézése után találtam rá erre a gyógyszerre. Elolvastam róla rengeteg fórumot, tisztában vagyok a durva mellékhatásaival, de ettől függetlenül nagyon szeretném használni... Csak egyetlen óriási bibi van. A szüleim nem szeretnének elvinni bőrgyógyászhoz mert nem bíznak bennük. Talán még apukám megengedné, de anyukám semmiképp sem. Viszont én már nem tudom mit kezdjek magammal egyszerűen elveszi minden önbizalmam sírok mikor lemosom a sminkem.... A hátamon duzzadt nagy pattanások vannak a mellkasomon pedig ha nincs 100 mitesszer, akkor egy sem... Úgy érzem ez az utolsó esélyem ha ez nem segít akkor már semmi. Hogy tudnám rávenni a szüleim hogy megengedjék?

Légyszíves, ne kezdjetek el kioktatni arról hogy van ez a krém, az a krém,főleg ne olyannak aki már kismillió oldalon, fórumon átrágta magát, tudja hogy nem fog segíteni egy szimpla krém.

2016. febr. 18. 16:40
 1/8 A kérdező kommentje:
Amúgy a mellékhatásai miatt nem engednék szerintem főképp.... 13/l
2016. febr. 18. 16:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hogy mennyi idös vagy, de 14 éves kor fölött egyedül is mehetsz orvoshoz.
2016. febr. 18. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:

A tesóm szedte, rendszeresen járnia kellett vérvételre, hogy nem okoz-e gondot odabent. Nem okozott, és szépen rendbe hozta a bőrét.

Meg kell értetned a szüleiddel, hogy rontja az életminőséged. Ha az én gyerekemnek duzzadt nagy pattanásai lennének, magamtól vinném el orvoshoz. Miért jó nekik, ha szenvedsz?

2016. febr. 18. 16:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Közben írtál.

A háziorvoshoz menj el és neki mondd el a gondodoat, ö átutalhat a börgyógyászatra.

Nem írtad, hogy eddig milyen kezeléseket kaptál, de érzésem szerint semmilyet. A helyedben elöször nem ezzel próbálkoznék, hanem egyéb orvos által adható szerekkel, mert igen sok olyan van, aminek nincsenek ilyen mellékhatásai, és mégis használ.

Emellett sokat segíthetne a megfelelö életmód és étrend, illetve a smink elhagyása, mert az kimondottan leösegíti a mitesszerek képzödését.

Írd meg, hoyg eddig mit próbáltál ki, mert lehet, hogy csak olyasmiket, amik eleve babonaszinten müködhetnének csak.

2016. febr. 18. 16:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Probaltam mar rengetegfele arcpakolast.

, tengeri sos vizben furdes (inkabb csak lehuzta a pirossagot), teafaolaj, olivaolaj, szalicilsav, himalaja soszappan, benzoil peroxid, dermofil paszta, kimelo arclemosok, sima babaszappan, zold tea meregtelenito kura, ennyi jutott eszembe 10 mp alatt termeszetesen sokkal tobb dolgot hasznaltam ra. Anyukam kozmetikus es mindig mondja hogy o majd kinyomkodja de mindig 2-3 napig voros marad a pattanas helye... Ezert nem engedem neki. Plusz hiaba nyomkodja ki akkor is kijonnek ujak meg ujak. Leulnek veluk beszelni de amikor felhoztam (3x) a temat hogy talan meg kellene latogatni a borgyogyaszt elkezdrtt velem veszekedni hogy ekkora idiota vagyok fogjam mar fel hogy nem fog segiteni inkabb hadd nyomkoddja ki o nezzem meg hogy a batyamnak hogy eltunt mert rendszeresen tisztitotta (erdekes hogy 15eves koraban is rendszeresen tisztitotta neki de ugyanolyan ronda volt csak meg jobban heges, meg 19 evesen is nyomkodja neki neha de mar maguktol tunnek el neki, nem amiatt mert neha kinyomkodja de nem kepes felfogni.... )Csak nem tudja hogy nekem milyen erzes igy iskolaba jarni, hogy amikor valakivel beszelsz nem a szemedet nezi hanem a homlokod bamulja, hogy rendszeresen csufoltak erte amig nem kezdtem el iden sminkelni, (neha meg most is csufolnak).....

2016. febr. 18. 17:10
 6/8 anonim ***** válasza:

13 évesen ez nem a legjobb megoldás, ez inkább felnőttkori aknéra való... viszont bőrgyógyász mindenképp kéne, mert nem csak ez a gyógyszer létezik, hanem más is van, ami segíthet és nincsenek mellékhatásai. Ha szüleid nem visznek menj egyedül vagy egy ismerőssel/rokonnal, tesóval.

Mindenesetre amiket írtál hogy használtad azok külső cuccok, a pattanások oka pedig belül van. Lehet hogy a hormonjaid miatt van az egész, mivel tini vagy, de lehet hogy egészségtelenül is élsz(?), érzékeny a bőröd ételekre, mint tej, cukor, fűszerek, olajos, zsíros cuccok. Először próbálj ezeken változtatni, igyál sok vizet minden nap, étkezz egészségesen.

A gondot a szüleiddel ott látom, hogy anyud kozmetikus... ráadásul ilyen bőrgyógyász ellenes fajta. Szerintem őt lehetetlen rávenni bármire is. Legfeljebb kihagyni lehet a dologból, csak apuddal beszélj erről, tartsátok titokban és kész. Így elmehet veled bőrgyógyászhoz, nem?

2016. febr. 19. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:
29%
jzusom milyen szüleid vannak -.- inkább ássák el magukat, hogy ilyen géneket örököltél.... amúgy szerintem irass fel fogamzásgátlót, nekem bevált
2016. febr. 19. 14:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem durvak annyira a mellekhatasok. Ha rendszeresen jarsz vervetelre akkor nem lehet baj. Max szarad a borod es a szad de az kibirhato. Keress fel egy borgyogyaszt
2016. márc. 31. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!