Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha ritkul a hajam milyen...

Ha ritkul a hajam milyen orvoshoz menjek? Illetve mivel lehet kezelni?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok és 2-3 hónapja a fodrászom hívta fel a figyelmemet arra hogy nagyon ritkul fent a fejem tetején a hajam (édesapám is korán kopaszodott). Van két lyukas fogam tudtommal azok lehetnek ilyen gócok amikTŐL szintén lehet hajritkulás viszont fogorvoshoz jövő héten megyek de azért szeretném megnézetni a hajamat pontosabban a fejemet, csak nem tudom kit keressek, bőrgyógyász ? és milyen kilátásaim vannak a kopaszságot illetően ?

2016. febr. 9. 19:10
 1/6 anonim válasza:
Szerintem érdemes lenne a háziorvosodtól egy labor beutalót is kérni, mert ez lehet vashiánytól is! :/ Barátnőmnek is ez volt a tünete, hogy nagyon hullott a haja, kiderült hogy nagyon kevés a vas a szervezetében.
2016. febr. 9. 19:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet hajhullásra vitaminokat is kapni, egy gyógyszerés véleményét kérd ki a megfelelőről, megfelelő sampon és táplálás
2016. febr. 9. 19:28
 3/6 anonim válasza:
Nem, nem gyógyszerészhez kell menni, a probléma forrását kell megtalálni. A hajhullás gyakran bel-szervi betegség tünete. Ha nincs egyéb probléma, akkor valószínűleg vitamin hiány. Majd ekkor menj el gyógyszertárba.
2016. febr. 9. 19:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, szóval akkor laboros vizsgálat kell ?
2016. febr. 9. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet kizárni az öröklődést, és valami miatt már sok fiatalnál előfordul a hajritkulás. (Az enyém is megritkult....)
2016. febr. 9. 23:38
 6/6 anonim ***** válasza:

A fogakat érdemes minél hamarabb betömetni, a hajtól függetlenül is.

Érdemes felkeresni egy hajanalitikust, de VIGYÁZAT, nagyon sok a csaló. A vas (ill. cink) szedése javíthat a helyzeten, de az örökletes hajritkulás ellen nem megoldás.

Sajnos az a megfigyelésem, hogy egyre több 16-20 éves korú srácnál figyelhető meg kopaszodás. Erről az embereknek személyesen kellemetlen beszélni, de látom, hogy ezen az oldalon is folyamatosan előjön a téma.

Magyar nyelvű szakirodalom nem nagyon található ezzel a problémával, de angol nyelven már lehet találni.

Vannak módszerek, amikkel lehet javítani az örökletes hajhulláson, ám nem minden esetben és nem mindenkinél működőképes.

Azt azonban tudni kell, hogy ezek a módszerek egyáltalán nem olcsók, elég mélyen a pénztárcába kell nyúlni.

Ha gondolod, szívesen segítek, 100%-os diszkréció mellett.

2016. márc. 29. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!