Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Válaszolnátok a borotválkozáss...

Válaszolnátok a borotválkozással kapcsolatos kérdeseimre?

Figyelt kérdés

Lenne pár kérdésem,hogy smints csinaljam.

1. Borotvahab helyett tusfürdőt használnék. Itt gykn azt olvastam,hogy jo paran tusfürdővel borotvállkoznak es ugyan ugy megfelel ra. Ez esetben is ugyanugy kene csinalnom az egeszet mint borotvhabbal?

2. Meleg vagy hideg vízzel öblítsem le a borotváthasználat kozben?

3. Hanyszor illetve milyen erosen huzzam vegig borotvat az arcomon?

4. Hany naponta lenne idealis a borotválkozás?

5. Ugy altalnossagban,hogy borotválkozzak,hogy ne vagjam meg magam?

Elore is koszi az ertelemes valaszokat. :)

2016. febr. 8. 19:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Azt javasolnám neked, hogy jó meleg vízzel zuhanyozzál le először, mert addigra az arc bőröd jól megpuhul, és könnyebben meg tudsz borotválkozni.

Nyugodtan használhatsz borotvahab helyett tusfürdőt, ugyan úgy megfelel rá. Ebben az esetben is ugyanúgy kell az arcodra felkenni egyenletesen mint a borotvahabot.

Borotválkozás közben használhatsz még meleg vizet.

Egyszer kétszer menjél végig az arcodon lefelé húzva, de nagyon ne nyomd rá, hanem érzéssel lazán csináld. Enged, hogy a zsilett penge dolgozzon, akkor nem fogod magad megvágni. Azt javasolnám neked, hogy hármas fejű eldobható Gilette pengét használjál a borotválkozásnál, azzal simára leborotválhatod az arcodat. Amikor ez a művelet megtörtént, akkor hideg vízzel öblítsd le az arcodat, mert akkor a bőrön a pórusok jobban összehúzódnak. Végül arcszesszel dörzsöld be az arcodat. Hány naponta lenne ideális a borotválkozás? Az attól függ, hogy másnap érzed-e azt, hogy borostás az arcod vagy sem. Ha igen, akkor minden nap kell borotválkoznod. Ha simának érzed, még másnap is, akkor minden második napon ajánlatos megborotválkoznod.

2016. febr. 8. 21:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Illetve lenne meg egy kerdesem. Honnan fogom tudni, hogy elhasználódott a penge? :)
2016. febr. 9. 06:29
 3/12 anonim ***** válasza:
Úgy fogod megtudni, hogy elhasználódott a zsilettpenge, amikor az arcodról nagyon húzza a szőrt, ahelyett, hogy vágná.
2016. febr. 9. 11:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Nekem "csak" 2pengés borotvám lenne de gondolom attól még ugyanúgy kell csinálni. Es (ez lehet hülye kérdés) ugye először habosítsam be a tusfürdőt, es majd ha habos akkor kenjem rá az arcomra?
2016. febr. 9. 12:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Jobban jársz, ha a testedhez hasonlóan az arcodon habosítod fel a tusfürdőt, akkor jobban megpuhul a szőrzet főleg, amikor jól bedörzsölöd vele az arcodon a szőrzetet.
2016. febr. 9. 14:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor úgy fogom csinálni. Kösz még1x. ;)
2016. febr. 9. 15:51
 7/12 A kérdező kommentje:
Illetve csak ugy kivancsíságból ha pl. minden 2. vagy 3. nap használnám akkor mennyi ideig lenne alkalmas a borotva?
2016. febr. 9. 16:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha minden második, vagy harmadik nap borotválkozol az eldobható dupla pengés borotvával, akkor 2-3 alkalomra lenne csak elég. Mivel a szőrzeted arra az időre jócskán megnőne, és a vastagabb szőrzetnek a borotválása, hamarabb elveszi az élét. Én minden este fürdés közben én is dupla pengés borotvával borotválkozom, így nekem két hétig kitart.
2016. febr. 9. 16:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Ha mindennap megborotválkoznék akkor nem lenne túl erős a szörzetem egy idő után?
2016. febr. 9. 17:05
 10/12 anonim ***** válasza:
A gyakori borotválkozástól nem erősödik meg az arcodon a szőr. Maximum csak az első kettő borotválkozásnál lesz látszatra erősebb, mert a szőrszálakat félbevágod, ezért a vége bökőseb lesz, vagyis érdesebb.
2016. febr. 9. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!