Mit tegyek ( dús és zsíros haj probléma)?
A gondom, hogy nagyon dús hajam van, ami szinte csont száraz, de csak a haj hosszúságom felétől. Felül meg nagyon gyorsan korpásodik, zsírosodik. Hajmosás után még szárazabb a hajvég, mint volt, (ha megszárítom hajszárítóval, ha nem). Használok balzsamot hajmosás után, attól egy kicsivel puhább a hajam, de amúgy meg olyan mint a drót és szétáll. Hajvég ápoló is csak egy napig tart, másnapra már olyan, mintha nem is kentem volna rá semmit.
Valakinek van ötlete??
Végére használj hidratáló, tápláló maszkokat vagy hajolajat, ami puhítja a végeket. Nekem is ilyen a hajam, főleg, mióta a vége kicsit ki lett szőkítve, de nekem ez bevált.
Hajmosás tán megtörlöm a hajam, és végébe belemasszírozok valamilyen hajolajat, kifésülöm, és ha megszárad, tök puha lesz. Ha hajszárítózol, vagy vasalod, göndöríted, használj ilyen hővédő valamiket rá.
Vagy le is vágathatod :D én is ezt tettem és nem bántam meg. Sőt lehet még rövidebbet bevállalok. Leszívattam, nem is egyszer, nagyon csúnya lett, szinte mint a tiéd csak nem zsírosodott annyira.
Most úgy is divat a rövidebb, vállig érő haj.
Könnyebb kezelni, kevesebb sampon kell rá stb.
Egyébként lehet a zsírosodás oka hormon. Nem tudom milyen idős vagy igaz.
Próbáld kitolni a hajmosást szárazsamponnal (én hintőport használok), ha huzamosabb ideig otthon vagy ki is hagyhatod a hajmosást, úgy se lát senki (:
Nyáron leszoktam vágatni kb. olyasmire, mint a képen - de a párom jobban szereti, ha hosszú a hajam - illetve sajnos nem oldja meg az sem a gondjaimat, mert rövidebben még inkább nem tudok vele mit kezdeni.
22 éves vagyok. Nálunk "örökletes" ez a haj :D vagy hogy írjam. Édesanyámnak meg a mamámnak is ilyen a haja.
Esetleg elmehetnél egy (mester)fodrászhoz tanácsot kérni,valamilyen pakolást rá stb.
Több ötletem nincs :/
#2 voltam (:
Hasonló zsírosodási problémával küzdöttem, mindennap mostam a hajam. Nyáron elkezdtem nem mosni, minél hosszabb idő közönként mostam, borzasztó érzés volt, de most 3-4 naponta mosok hajat. A hajvég ápolást úgy oldom meg, hogy a haj végére teszek balzsamot mosáskor, illetve szoktam pakolást készíteni 1tojás, méz, olívaolaj rákenem a hajamra lefolpakkozom rá törülköző aztán hagyom rajta pár órát és hajat mosok.Sokszor ecetes vízzel öblítem le a hajam nagyon jó puha lesz tőle és fényes. Különben én csináltam magamnak "száraz sampont" is hintőport és kakaót kevertem össze, amikor zsíros volt a hajam, de már nem tudtam megmosni szórtam kicsit a fejtetőmre belemasszíroztam átfésültem és jó volt!
Remélem tudtam valamit segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!