Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek ( dús és zsíros...

Mit tegyek ( dús és zsíros haj probléma)?

Figyelt kérdés

A gondom, hogy nagyon dús hajam van, ami szinte csont száraz, de csak a haj hosszúságom felétől. Felül meg nagyon gyorsan korpásodik, zsírosodik. Hajmosás után még szárazabb a hajvég, mint volt, (ha megszárítom hajszárítóval, ha nem). Használok balzsamot hajmosás után, attól egy kicsivel puhább a hajam, de amúgy meg olyan mint a drót és szétáll. Hajvég ápoló is csak egy napig tart, másnapra már olyan, mintha nem is kentem volna rá semmit.

Valakinek van ötlete??

2016. febr. 4. 13:40
 1/6 Sunshinedoll ***** válasza:

Végére használj hidratáló, tápláló maszkokat vagy hajolajat, ami puhítja a végeket. Nekem is ilyen a hajam, főleg, mióta a vége kicsit ki lett szőkítve, de nekem ez bevált.

Hajmosás tán megtörlöm a hajam, és végébe belemasszírozok valamilyen hajolajat, kifésülöm, és ha megszárad, tök puha lesz. Ha hajszárítózol, vagy vasalod, göndöríted, használj ilyen hővédő valamiket rá.

2016. febr. 4. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Vagy le is vágathatod :D én is ezt tettem és nem bántam meg. Sőt lehet még rövidebbet bevállalok. Leszívattam, nem is egyszer, nagyon csúnya lett, szinte mint a tiéd csak nem zsírosodott annyira.

Most úgy is divat a rövidebb, vállig érő haj.

[link]

Könnyebb kezelni, kevesebb sampon kell rá stb.

Egyébként lehet a zsírosodás oka hormon. Nem tudom milyen idős vagy igaz.

Próbáld kitolni a hajmosást szárazsamponnal (én hintőport használok), ha huzamosabb ideig otthon vagy ki is hagyhatod a hajmosást, úgy se lát senki (:

2016. febr. 4. 15:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Nyáron leszoktam vágatni kb. olyasmire, mint a képen - de a párom jobban szereti, ha hosszú a hajam - illetve sajnos nem oldja meg az sem a gondjaimat, mert rövidebben még inkább nem tudok vele mit kezdeni.

22 éves vagyok. Nálunk "örökletes" ez a haj :D vagy hogy írjam. Édesanyámnak meg a mamámnak is ilyen a haja.

2016. febr. 5. 07:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Esetleg elmehetnél egy (mester)fodrászhoz tanácsot kérni,valamilyen pakolást rá stb.

Több ötletem nincs :/

#2 voltam (:

2016. febr. 5. 15:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Gondolkodtam már róla, de szerintem elmegyek, azért is :D
2016. febr. 5. 20:16
 6/6 anonim válasza:

Hasonló zsírosodási problémával küzdöttem, mindennap mostam a hajam. Nyáron elkezdtem nem mosni, minél hosszabb idő közönként mostam, borzasztó érzés volt, de most 3-4 naponta mosok hajat. A hajvég ápolást úgy oldom meg, hogy a haj végére teszek balzsamot mosáskor, illetve szoktam pakolást készíteni 1tojás, méz, olívaolaj rákenem a hajamra lefolpakkozom rá törülköző aztán hagyom rajta pár órát és hajat mosok.Sokszor ecetes vízzel öblítem le a hajam nagyon jó puha lesz tőle és fényes. Különben én csináltam magamnak "száraz sampont" is hintőport és kakaót kevertem össze, amikor zsíros volt a hajam, de már nem tudtam megmosni szórtam kicsit a fejtetőmre belemasszíroztam átfésültem és jó volt!

Remélem tudtam valamit segíteni! :)

2016. febr. 28. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!