Két hét múlva megyek fodrászhoz. A hajam kissé hullámos vállig érő, de a kezelhetetlen fajtából. Szeretnék valamit újítani, de fogalmam nincs hogy mit vagy hogy egyáltalán mi állna jól?
Tudnátok linkelni frizurákat amit vágathatok?
Rővidebbre nem akarom.
14l
természetes hullámos a hajad, sprőd, lassan nő, hajszárítás után mint egy pamacs, olyan a fejed, minden második szál égnek áll, úgy kanyarodnak a tincsek, ahogy ők akarják, amúgy se csillog, és fésülködés után fél órával úgy nézel ki, mintha most keltél volna fel? :)
ha igen, megnyugtatlak, a magyar nők felének pont ugyanilyen haja van :)
az én tippjeim: sose vágasd le rövidre - ez a legfontosabb. ha ugyanis levágod, röviden is borzalmas, és neki állsz növeszteni, úgy nézel majd ki, mint ronald mcdonald :) nem beszélve az örök érvényű szabályról : a nők elégedettsége hajuk hosszával egyenesen arányos :)
szóval ha ráérsz gyakran hajcihőzni, akkor hagyd, hogy mosás után (heti 1x elég, meg kell szokni, a haj igazodik hozzá, és nem fog egy idő után előbb zsírosodni mint 6 nap) magától hagyd megszáradni (törölközővel a fejeden, vagy csak az utolsó 1 percre szárítsd, hogy ne legyél esetleg korpás a fejbőr meghülésétől) és utána hajvasalózd egyenesre (ilyen igénybevétel mellett, hogy nem használsz hajszárítót és heti egyszer vasalod - egyáltalán nem ártasz a hajadnak)
vagy segíts rá a hullámokra - pl. hajgöndörítő folyadékkal (esetleg hajgöndörítő habbal, bár ez utóbbi eléggé árt a spirálos hajszerkezetű hajszálaknak). nekem a hajgöndörítés irigylésre méltó hajat csinált a félhosszú alig lépcsőzetesen vágott természetes hullámos hajamból, sokan sejteni vélték, hogy göndörítem, pedig a természetes formára segítettem csak rá (loreal hajgöndörítő folyadékot és diffuzoros haj-szárított és a kezeimet - gyürködő mozdulatok hajszárítás közben - használtam)
egy tanácsom van: ne engedj a csábításnak, a hullámos hajból nem lesz jó "bubi" vagy nem lesz jó apródfrizura, a hullámos hajból lehet hajvasalóval egyenes (de akkor vigyázni kell rá, és kimélni a hőhatástól) vagy finoman hullámos, göndörített (de akkor meg házilag kell kihozni, semmi kemikália!)
ne fesd, és ne engedd, hogy a fodrász kihegyezze (a hajszálak végét elvékonyítsa azzal az indokkal, hogy nem törik, mert a göndör hajnak ez csak ront a kinézetén)
a legjobb fordász egy hullámos haj láttán nem erőlteti a vasalást, hanem azt mondja: természetes göndör a hajad? na majd én csinálok neked szép loknisat. és nem a hajvasalót veszi elő, hanem megmutatja, hogy csinálj irigylésre méltó frizurát magadnak. :)
tapasztalat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!