Milyen illatokat szeretsz hétköznap viselni? Megtaláltad már A parfümöt?
Milyen illatot hordasz hétköznap? Véleményed szerint melyek az ideális illatok hétköznapra? Minden évszakban külön parfümöt viselsz? Van olyan illat, amit minden nap magadon éreznél?
Igazából és még csak most keresem az illatom, így gondoltam megkérdezek pár dolgot a tapasztaltabbaktól. Köszönöm, ha válaszolsz a kérdéseimre.
Nekem a mostani illatom a Lancome Tresor in love. Én nem viselek évszakonként más parfümöt..egy van és ha elfogy veszek másikat, viszont egy ideje nem ragadtam le egyiknél se.. Szóval nincs még meg A parfüm:)
A virágos, púderes illatokat szeretem (hétköznapokra is), mert nem tolakodó.
Pont azért (is) szeretem a hideg időt, mert a kedvenc illataim a fűszeres, nehéz illatok. Most a Gucci by Gucci-t hordom. Nyáron élni sem akarok, olyankor valami gagyi testpermetet használok.
De nálam sincs A parfüm, mert évről évre változom. 3 éve a Lempicka illett hozzám, azelőtt a Chloe... nem hiszem, hogy 50 évesen is azt fogom hordani, amit 20 évesen.
4-5 kedvencem is van , azok közül is egy ami teljesen az én illatom, de télen mást használok. Ilyenkor lehet egy kicsit vadulni :), pl szegfűszeget nagyon szeretem de nem igazán való nyárra. De vannak olyan illatok amik egész évben viselhetőek.
Hétköznapra mindenképp olyan parfüm illik, ami tartós, de nincs nagyon erős illata. Nőknél virágos, virágos-gyümölcsös, púderes, pézsmás, friss, citrusos esetleg "aromatic" (talán zöldfűszeresnek fordítható) illatok. Az orientális, fúszeres, vaníliás, édes, manapság divatos cukorkaillatok nem jók, ezeket sokan zavarónak találják. Férfiak kategóriáit annyira nem ismerem, de a lényeg ugyanaz: ne legyen olyan erős mint egy komplett tornaöltöző.
Magamon szeretem a kicsit különlegesebb illatokat, de nekem könnyű dolgom van mert itthon dolgozom így nem kell másokhoz alkalmazkodnom.
Őszintén remélem, hogy most megtaláltam az illatom:D Sokféle parfüm és illat tetszik, de már nagyon régóta vágyom egy olyanra, ami tényleg az enyém, amit nem unok meg, amit újravásárolok mindig, és amiről az összes barátomnak én jutok eszébe.
Általában a friss-virágos, fás-virágos, aquás illatok jönnek be, de őszintén szólva nincs valami kifinomult szaglásom, sokszor teljesen másnak mondanék egy parfümöt, mint ami hivatalosan:D
Olyan illatot szeretnék, ami visszafogott, nem hivalkodó, hanem szinte hozzásimul az ember bőréhez, ami friss, ami olyan, mintha most léptem volna ki a zuhany alól.
Amiket eddig használtam:
- Gucci - Flora by Gucci Glamorous Magnolia: Elvileg egy friss, tavaszi, virágos illat. Anno első szaglásra beleszerettem, másnap rohantam megvenni. Érdekes módon nekem egyáltalán nem illett tavaszra, inkább őszi-téli illatnak éreztem, valahogy nyárra túl erős és tömény lett volna. Egész ősszel-télen használtam, majd mikor következő évben újra elővettem, sajnos már nem bírtam elviselni. Még mindig jó illatúnak gondolom, de nem érzem azt, hogy passzolna hozzám. Valami sokkal szolidabbat, frissebbet szeretnék.
Versace - Versense: A másik nagy szerelem. Szintén első illatolásra azt mondtam, ő kell. Igazi tavaszi-nyári illat, iszonyatosan citrusos. Elhasználtam egy üveggel, de végül úgy döntöttem, nem veszem úja. Kifújáskor már túlságosan citromosnak, mondhatni zavaróan citromosnak érzem. Miután leszárad, nagyon kellemes, de addigra annyira elillan, hogy nem igazán érezhető már. Ennek ellenére még mindig a szívem csücske, néha csak úgy megszaglászom az üveget, ami önmagában egy kis gyönyörűség. A 30 (vagy 20?) ml-es verzió annyira szép, letisztult, egyszerű. Az üveg tervezőjének pluszpont:)
Van még egy Puma Yellow parfümöm, amit a páromtól kaptam egyszer. Meglepően kellemes illat. Olyan igazi hétköznapi, futkosós, de tényleg finom. Viszont fene egye a sznobizmusom, egyszerűen most úgy érzem, szükségem van egy minőségi, összetett, különleges illatra, ami tényleg az "enyém".
A szaglászókörutam során összegyűjtöttem jó pár illatot, amelyek tetszenek/tetszettek.
- Dolce & Gabbana - Light Blue: Klasszikus friss parfüm, szerintem nagyon jó illata van, de 100%, hogy valakin már érezted. Egy időben nagyon felkapott volt, emiatt vetettem el. Egy picikét egyedibbet szerettem volna.
- Bvlgari - Omnia Crystalline: Eleinte nagyon friss, üde illat, majd vmi nagyon érdekes finomság marad utána. Már majdnem meg is rendeltem, mikor megéreztem az egyik kolléganőmön. Sajnos ő is kiesett. Egyébként szintén nagyon népszerű illat.
Felbuzdulva azon, hogy az egyik Omnia ennyire bejött, végigszaglásztam a többit is. A Coral verzió is igen kellemes, de az alapjegyben van valami furcsa összetevő, ami picikét bántja az orrom, emiatt ez is kipottyant. A Jade is kellemes, azt gondoltam, talán a legjobb is a 3 közül, de az alapot kissé túl édesnek éreztem magamon. Alkalomra oké, de hétköznapra nem az igazi nekem.
- Prada - Infusion: Nagyon különleges illat, egyáltalán nem mindennapi, nem tucat, nem botlok lépten nyomon bele az utcán. Számomra nagyon finom, viszont erősen emlékeztet valamire, méghozzá az Off szúnyogriasztó spray illatára. Őszintén megvallom, én annak az illatát is szeretem, de mivel az emberek nagy része szerint büdös (mármint az Off), így nem mertem megkockáztatni egy olyat, ami arra emlékeztet. Mondjuk lehet, hogy meg kellett volna újra szagolnom az Offot, hátha igazából semmi köze a kettőnek egymáshoz, csak én társítom össze:D
- Bvlgari - Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise: Szintén nagy esélyes volt nálam. Szintén nagyon különleges, főleg az alapillat. Viszont erről is úgy éreztem, hogy nem tudnám minden nap magamon viselni.
- Cacharel - Noa: Erről a parfümről egy régi kis szappanminta jut eszembe, amit még nem is tudom, honnan szedtem. Már meg sincs persze, csak az illata rémlik még. Nekem nagyon tetszik egyébként, szeretem, mikor tényleg olyan illata van valakinek, mintha csak az öblítőjét vagy a tusfürdőjét/szappanját érezném. De valahogy ő sem lett az igazi.
- Marc Jacobs - Daisy Eau So Fresh: Szintén friss, könnyed, üde, tavaszi. Egészen sokáig tetszett is, de ebben is éreztem egy picike összevetőt, amivel nem sikerült megbarátkoznom.
- Marc Jacobs - Daisy: Hasonló ez előzőhöz (nyilván, hisz az előző ennek egy változata). Őt is már majdnem megrendeltem, de az utolsó pillanatban az alapjegyeit ennek is picit túl édesnek éreztem.
- Guerlain La Petite Robe Noire Ma Robe Petales Eau Fraiche: Na ez aztán különleges illat a javából. Összetéveszthetetlen bármi mással, sokáig benne marad az ember orrában. Szívesen elfogadnék belőle egy kisebb üvegcsével, de csak alkalmakra használnám, egyáltalán nem hétköznapi illat. De nagyon finom, kicsit édeskés, érződik benne egy pici mandula, mennyei.
- Bvlgari Rose Essentielle: Kíváncsi voltam egy igazi rózsás illatra. Tetszett, de nem volt maradandó élmény, nem tudnám felidézni az illatát.
- L'Ocitanne - Cherry Blossom és Cerisier Rouge: Azt hiszem ugyanannak az illatcsaládnak két verziója. Az első virágosabb, a második gyümölcsösebb, mindkettő nagyon kellemes, igazából dönteni sem tudtam a kettő között. Nagyon fincsi, virágos, de könnyű, érdekes, különleges illat. Már majdnem ő lett a befutó, készültem megvenni egy fél üveget használtan a Cherry Blossomból, de a végén megtántorodtam. De 10 ml-t ebből is elfogadnék:)
- L'Ocitanne - Pamplemousse Rhubarbe: Grapefruit és rebarbara. Pont olyan, mintha belekanalaznál egy finom, érett grapefruitba. Imádom, szerintem csodálatos, de féltem, hogy az emberek esetleg gyümölcsnek néznek, ha ezt viselem. Aztán addig agyaltam ezen, hogy már nem is találtam a boltban, lehet megszüntették:(
- L'Ocitanne - Zöld tea & keserű narancs: A zöld tea kesernyés illata a citrus gyümölcsösségével. Nagyon emlékeztet Elizabeth Arden Green Tea illatára, de talán attól kellemesebb. Nyárra még gondolkodom rajta:)
- L'Ocitanne - Arlesienne: Erről is valami finom szappan vagy öblítő jut eszembe, édeskés, de kellemes illat. Úgy döntöttem, magamon azért nem bírnám hosszú távon.
Ezeken kívül még ezer meg egy parfümöt végigszaglásztam, nagyon tetszik még Giorgio Armani Acqua Di Gioia-ja, de szintén az egyik munkatársam használja, így ezt is kiejtettem. Még régebben kinéztem Moschino Happy-jét is, de barátom leszavazta, a barátnőm viszont beleszeretett, és azóta azt használja...:D Kicsit bánom, hogy nem csaptam le rá, mert tényleg nagyon jó illatú, friss-gyümölcsös, de nagyon nem tartós.
Végigillatoltam egy rakás Chanel parfümöt, számomra csalódás az összes. Még mindig nem értem, hogy miért imádják ennyien, a legtöbb illata számomra kifejezetten kellemetlen, a jobbak is csak "nem zavaróak" nálam. A No. 5 egyenes borzalmas, engem arra emlékeztet (elnézést a rajongóktól), mikor egy telicsinált WC-ben illatosítóval próbálják eltüntetni a nyomokat.
Versace illatok közül jó még a Yellow Diamonds, szintén citrusos, de sokkal kevésbé, mint a Versense, de másik barátnőm illata, szóval...:) A Bright Crystal is nagyon jó, engem valami hajbalzsamra emlékeztet talán.
Shiseido Zen-je olyan, mintha egy frissen felbontott üveg Kinley gyömbérbe szagolnék, pedig lehet az összetevők között nincs is gyömbér:D De engem akkor is arra emlékeztet:)
Givenchy - Jardin Precieux egy új illat, limitált kiadás, nagyon finom, de sajnos 5 perc után már a tesztcsíkon sem éreztem, és a krémmánián is hasonló tapasztalatot olvastam. Pedig ígéretes darab volt. Mondjuk amúgy sem szívesen vennék limitált kiadású parfümöt, mert ha véletlen ő lesz az igazi, mit csinálok, ha már nem lehet kapni?:D
Dolce & Gabbana Floral Drops illata is kellemes, de nekem kicsit felejthető kategória.
Na...és végül ami mellett kikötöttem: Carven - L'Eau de Toilette. A Douglasban ajánlotta a hölgy, mikor elmondtam, hogy kb. milyen illatra vágyom, azt hiszem, eléggé beletrafált. Ez is emlékeztet kicsit valami régi, iszonyatosan jó illatú hajkencémre, de visszafogott, szelíd, nem tolakodó illat. Ahogy hazaértem, megrendeltem egy kis kiszerelést belőle, de így is alig bírtam ki, hogy ne a boltban vegyem meg dupla áron:D Alig várom, hogy megérkezzen, remélem nem okoz csalódást, és végre elmondhatom majd, hogy megtaláltam az illatom:)
Egyébként én úgy csináltam, hogy nem csak vaktában szagolgattam a parfümériában, hanem kifejezetten utánanéztem, hogy melyek azok az illatok, amelyek leírás alapján tetszhetnek. Sok volt közülük, ami tényleg bejött, és persze sok olyan is, ami nem:D Amiket nem találtam drogériában, de nagyon felcsigázták az érdeklődésem a hozzászólások alapján, azokból rendeltem pici, 1 ml-es parfümmintákat.
Emellett kértem az eladó segítségét. Az egyik hölgynek nagyon nem sikerült eltalálnia, mit szeretnék, és egy olyat sem tudott mutatni, amire azt mondtam volna, hogy jó, de a másik jól beletrafált. Plusz még üvegek alapján nézelődtem: a friss illatokat általában zöld vagy kék színhez társítják, egyszerű üvegekhez.
Bocsánat a kilóméter hosszú leírásért, de mivel épp ma voltam illat-túrán, teljesen belelendültem:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!