Lányok, légyszi dobjatok pár tanácsot! Mivel ápoljam az arcbőröm, hogy szép legyen? Mi vált be nektek? 18l
18 éves vagyok,idén leszek 19, szóval a kamaszkori pattanásokat azthiszem 'kinőttem', mégsem szép az arcom.
Még mindig előjön pár pattanás, legtöbbször pont az arcomon, szám mellett, és a homlokomnál, szemöldökömnél.
Gondoltam,hogy a mensi miatt, de mostanában már nem csak a közeledtével jön elő.
Akkor lehet zsíros a bőröm? Viszont néha teljesen száraznak érzem, fürdés után főleg, néha hámlott picit a homlokom is.
Szóval valami olyasmi kéne ami száraz,de pattanásos bőrre is használ.
Rendszeresen mosakodom, de semmilyen szert nem használtam rá eddig. Ritkán Nivea Baby hidratálókrémet, mert azt használja anyum is.
Nem is volt rá pénzem, anyum nem adott ilyesmikre, mondván,hogy nem kell rá kenni semmit, mert csak öregít és károsak. Ám neki 40 évesen valóban gyönyörű bőre van!
Viszont azt sem akarom,hogy folyton alapozót/BB krémet használjak, mert másképp szégyenlek elmenni valahová. Egyenletlen, kicsi miteszereim is vannak.
Most van egy kis spórolt pénzem, és arra gondoltam, hogy beszerzek valamilyen valóban jó terméket, ami helyrerakhatja az arcom.
Mit gondoltok, milyet vegyek? Nektek mi vált be? Mitől lett szép, egyforma színű,makulátlan az arcbőrötök?
Nem szégyenből használnak BB krémet.
krémmánián nézelődj.
A száraz + pattanásos bőr kombinációtól nem olyan könnyű megszabadulni, de nem lehetetlen. A legtöbb pattanástalanító cucc sajnos tovább szárítja a bőrt, úgyhogy nagyon oda kell figyelni, mit kensz magadra. Nekem is ilyen bőrtípusom van, profi bőrápolási rutinnal hamar helyre lehet hozni, csak ésszel kell csinálni.
Fontos, hogy ne használj olyan terméket, amiben alkohol illetve sok parfüm van, ezek tovább fogják szárítani és irritálni a bőröd. Lemosóból nyugodtan nézelődhetsz akár a babatusfürdők között is, én is olyat használok, olcsó, és nem szárít. Én tonikot nem használok, mert szinte majdnem mindegyik alkoholos, igazán jó tonik meg drága, és arra nincs pénzem :D A pattanásokra, mitesszerekre jó lehet egy BHA hámlasztó, ez szabályozza a faggyútermelést, csökkenti a gyulladást, az elhalt hámsejteket is eltávolítja, nekem a BHA rendszeres használata tette rendbe az arcom. BHA mellett nagyon fontos, hogy minden nap használj fényvédőt, sőt a napfény, illetve káros UV sugárzás a bőr természetes védőrétegét is roncsolja, tehát még jobban kiszárítja azt, így ezért is érdemes lenne fényvédőt használnod, télen-nyáron. Esetleg AHA hámlasztóval is próbálkozhatsz, az nagyon jó a hámló, száraz bőr ellen, és sokaknak a pattanásokon is segít. Fontos, hogy se az AHÁ-t, se a BHA-t ne használd túl gyakran, ha túlhámlasztod a bőröd, akkor többet árthatsz, mint segítesz.
Szerezz be egy nagyon jó hidratálókrémet, lehetőleg alkoholmenteset, ami jó a száraz bőrödre, már a DM-ben is elég jó, kíméletes összetevős, olcsó hidratálók vannak, amik jók lehetnek, de szétnézhetsz a gyógyszertári márkák között is, illetve akár drágább árkategóriában is, bár szerintem hidratálóra fölösleges túl sokat költeni. Ha a keretbe belefér, nézz valami jó antioxidáns szérumot, az sose árt, ezek viszont drágábbak szoktak lenni, feltéve, hogy jó összetevőjűek.
Ha csak 1-2 terméket mondhatnék, amit szerintem mindenképp szerezz be a pénzedből, az BHA hámlasztó lenne, meg egy jó fényvédő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!