Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak, hogy szép,...

Mit csináljak, hogy szép, tiszta legyen az arcbőröm?

Figyelt kérdés
Tudom, sok ilyen kérdés volt már, de egyszerűen nem tudom, mit csinálhatnék már. Próbáltam szinte mindent. Tonikot, arclemosót, pakolást, gyógyszertári terméket, krémet, de semmi nem segített. A bőröm húzódik és hámlik a szárazságtól, pedig mostanában próbálom a napi 2 liter vízfogyasztást betartani, napozok, gyümölcsöt eszem. Pattanásaim nincsenek gyakran, inkább a mitesszerekkel és bőr alatti kis zsírgöbökkel van bajom, tele van velük az arcom. Mit tehetnék? A kozmetikus nálam nem segít, nem sokkal utána újra mitesszeres lesz az arcom. 16/L
2014. jún. 21. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:
16 éves vagy ez még a pubertánskor,nagyon kevesen ússzák meg problémák nélkül.A húzódás a vízhiányt jelenti,hidratálni kell!A miteszereket meg el kell távolítani.
2014. jún. 22. 05:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is rengeteg problémám van az arcbőrömmel. Nekem pont az ellenkezője; zsíros, pattanásos és tele van mitesszerekkel. Ha túl sokat ápolom a bőrömet (krémek, tisztítás) rosszabb lesz, mint alapból, szóval meg kell találnom az egyensúlyt.

Reggel-este tonic-kal törölgesd át az arcod, fürdésnél pedig zselés arclemosót használj, amit langyos vízzel moss le és ez leviszi a smink maradékot és minden kis bacit.

hetente forró kamillás víz felett gőzöld ki az arcod. Miután felpuhult a bőröd óvatosan nyomkodd ki a mitesszereket.

Babatörlőkendővel pedig nyugodtan törölgesd át az arcodat, az kitisztítja és össze húzza a pórusokat

fürdés után egy kis nivea krém, ha van

heti 1-2 alkalommal akár tegyél fel arcmaszkot (tudsz venni drogériákban, de ugyanúgy házi pakolást is csinálhatsz. Neten keresgess, vannak nagyon jók!)

és napközben ne támaszd a tenyereddel az arcod, mert tiszta kosz és teli lesz baktériummal az arcod

Anyukámnak is száraz a bőre. Ő Sudockrémet használ, ami egy csoda krém egyébként :D Én is imádom. Tökéletes pattanásokra is. Amit még tudok ajánlani, az a körömvirágkrém. Én patikában vettem, nem a legolcsóbb krém, de megéri és megfizethető. Gyulladáscsökkentő is egyben és megfelelő száraz bőrre. Nekem mikor kiszárad a kezem, ezt használom és tökéletes. Pedig nekem nagyon száraz szokott lenni....

Lehet a sminkeddel is baj. Lehet hogy nem bírja a bőröd, szárítja, stb. Próbáld ki hogy 1 hétig nem viszel fel semmit, hátha jobb lesz.

Arcodat pedig ha tisztítod (arclemosótej, tonic....) figyelj oda, mert a boltokban / drogériákban szokott lenni olyan, ami kifejezetten száraz bőrre van.

A legfontosabb pedig hogy: BŐRGYÓGYÁSZ !!!!!!

Ő majd felír neked valami csodakrémet :-)

hát ennyit tudok tanácsolni :/

Remélem segít:)

Puszi.

2014. jún. 23. 15:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettetek! :)
2014. jún. 23. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!