Mit csináljak, hogy szép, tiszta legyen az arcbőröm?
Szia!
Nekem is rengeteg problémám van az arcbőrömmel. Nekem pont az ellenkezője; zsíros, pattanásos és tele van mitesszerekkel. Ha túl sokat ápolom a bőrömet (krémek, tisztítás) rosszabb lesz, mint alapból, szóval meg kell találnom az egyensúlyt.
Reggel-este tonic-kal törölgesd át az arcod, fürdésnél pedig zselés arclemosót használj, amit langyos vízzel moss le és ez leviszi a smink maradékot és minden kis bacit.
hetente forró kamillás víz felett gőzöld ki az arcod. Miután felpuhult a bőröd óvatosan nyomkodd ki a mitesszereket.
Babatörlőkendővel pedig nyugodtan törölgesd át az arcodat, az kitisztítja és össze húzza a pórusokat
fürdés után egy kis nivea krém, ha van
heti 1-2 alkalommal akár tegyél fel arcmaszkot (tudsz venni drogériákban, de ugyanúgy házi pakolást is csinálhatsz. Neten keresgess, vannak nagyon jók!)
és napközben ne támaszd a tenyereddel az arcod, mert tiszta kosz és teli lesz baktériummal az arcod
Anyukámnak is száraz a bőre. Ő Sudockrémet használ, ami egy csoda krém egyébként :D Én is imádom. Tökéletes pattanásokra is. Amit még tudok ajánlani, az a körömvirágkrém. Én patikában vettem, nem a legolcsóbb krém, de megéri és megfizethető. Gyulladáscsökkentő is egyben és megfelelő száraz bőrre. Nekem mikor kiszárad a kezem, ezt használom és tökéletes. Pedig nekem nagyon száraz szokott lenni....
Lehet a sminkeddel is baj. Lehet hogy nem bírja a bőröd, szárítja, stb. Próbáld ki hogy 1 hétig nem viszel fel semmit, hátha jobb lesz.
Arcodat pedig ha tisztítod (arclemosótej, tonic....) figyelj oda, mert a boltokban / drogériákban szokott lenni olyan, ami kifejezetten száraz bőrre van.
A legfontosabb pedig hogy: BŐRGYÓGYÁSZ !!!!!!
Ő majd felír neked valami csodakrémet :-)
hát ennyit tudok tanácsolni :/
Remélem segít:)
Puszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!