Azt hiszem beleőrültem a hajamba, mi lenne a megoldás?
Tényleg van, hogy valaki annak ellenére, hogy barna az eredeti hajszíne, " született " szőke, és csak az áll neki igazán jól?
Egyáltalán a barna haj tud szexi lenni?
Évekig hosszú ( a vége fele már platina szőke) szőke hajam volt, a derekamig ért, de sajnos aztán elfáradt és tavaly letöredezett, vagy legalábbis történt vele valami, de nem nőtt meg, ráadásul már a szőkítő is nagyon csípte a fejbőröm. Megtetszett valamilyen idióta módon a barna, és befestettem mondván inkább legyen hosszú barna mint töredezett rövid szőke.
Egy éve kb. hogy barna vagyok és egyre nehezebben viselem.
A szőkével feltűnőbb jelenség voltam amolyan "babás", jól ment a kék szememhez is és a fehér bőrömhöz, mindenki dicsérte, azóta pedig eltűnt az a fajta kisugárzásom ami akkor volt...Konkrétan feldobott, szebbé tette az arcomat az a szín, hiszen karakteresek a vonásaim és az lágyította...
Egy ideje azon kapom magam, hogy minden szőke hajú nőre-lányra vágyakozva és dühösen nézek, féltékenykedem rájuk és sokszor sírok is. Barátom azt mondja meg anyukám, hogy m2 hajszín jól áll, de sokkal jobban éreztem magam szőkén, és szerintem sokan igazából ezt gondolják, csak mivel ennyire bánt, nem akarnak felzaklatni ezzel.
Nyáron vissza akartam festetni, elmentem egy jó szalonba ahol azt mondták ( és másik helyen is), hogy hiába az új fajta kímélő festék, a hajam annyira tönkre van, hogy nem festik be... ( így sötét barnára festették )
Azóta is töredezik és lassan nő, a mellemig ér pedig eltelt egy év...sima , fakó barna...
Egyedül a világosbarnában látok talán megoldást, de ahhoz is valamennyire le kéne szívatni, ( világosítani) főleg, hogy a saját hajam sötét, de hiába ápolom mindennel, nagyon lassan alakul, teljesen töredezett, zsírosodik, akad és fakul:(
Ez lengi körül a mindennapjaim, olyan mintha kopasz lennék, szégyenlem a hajamat. Most is sírva írom ezeket le.
Mi ilyenkor a megoldás?
Vágatod is a hajad? Mert a töredezett haj helyrejönni nem fog, inkább csak tovább törik... azt először le kell vágni ameddig el van törve, ápolni azután kell hogy újra már nem törjön. Szerintem neked valami szép rövid frizurát kéne találnod, és levágatni, ápolni mondjuk tiszta argán olajjal, mert az a legjobb a célra. Aztán lehetne újra szőkíteni. Ha lehet akkor olyan fodrásznál aki olaplexet használ, attól nem roncsolódik annyira a haj.
Ha szőkén érzed jól magad legyél szőke... de inkább sötétszőke, ahhoz nem kell erős szőkítő.
Nem, levágni rövidre semmiképpen sem szeretném, az még ennél is rosszabb lenne.
Amúgy egy világos barna de hosszú! hajjal megelégednék.
És tényleg nem vállalják a fodrászok a hajam, legalábbis a profibbak mert a szőkítéstől még a maradék is tönkremenne, és nem nőne meg.
Használok ricinust és kókuszt is, tényleg mindent, de semmi...
Nem akarom kivilágosíttatni így, amíg ilyen rossz állapotban van..
Már csak azt nem tudom, hogy mennyi időnek kell eltelnie, hogy legalább egy világosbarnát lehessen belőle csinálni...
Másfél év telt el, vágatom, de ha a lenövést meg kell várnom akkor még több év ?!
Addig megőrülnék.
megertem a helyzeted, bár én pont fordítva voltam. a szőke nem tetszett, mindig természetellenesnek gondoltam, utaltam tukorbe nezni. most sötét barna és nagyon tetszik.
én yves rocher termékeket hasznalom, regeneráló olaj, balzsam, és sampon. ezek nagyon jók. az olajat hajmosas elott kell felvinni kb egy orara.
próbáld ki. ha kezd lenoni a töredezett rész, akkor vagasd le és festesd be vilagosabb barnára. abba esetleg szökés melir csikok? persze izlesesen.. aztán egyre több melir.. es mindig a tovet festesd ujra, max fel evente a tobbi részt.. és keress jó fodrászt, és mindig apold a hajad, ne vasald, ne szaritsd, csak ha nagyon muszáj..
és próbáld ne ennyire a szivedre venni ezt a haj témát..
amúgy esetleg hajkoktelozas is segithet? az nem olyan durva mint a szivatas, de mégis világosit...
keress egy jó fodrászt
hajvitaminokat is szedj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!