Mi lehet ez, és szükséges-e orvos?
Figyelt kérdés
15/L Kábé középhosszú, viszonylag dús, de elég hamar zsírosodó hajam van. Hetente 1x szoktam megmosni, mert így kábé 3 napig normális, 2-3 napig nem annyira vészes, hétvégén meg ha nincs program, akkor úgyse látja senki. Kábé a 4-5, 5-6 nap kezdem észrevenni néha, hogy a fejbőröm kétoldalt és hátul viszket, és olyan mintha kicsike kis sebecskék lennének lenne, amiket ha vakarok (de hát ha egyszer viszket) akkor vmi nedves izés lesz az ujjam. Néha, ha odanyomok egy zsepit, miután már jó ideig vakargattam akkor egy kis pötty véres is lesz, de egyébként valami színtelen kis folt lesz a zsepin. Nem tudom hogy mi ez, ráadásul nem is mindig van, néha hajmosás után is még érzem, néha teljesen elmúlik. Utánanéztem az ótvarnak, de remélem nem az. Ha szétszedegetem azon a részen a hajam, hogy látsszon egy kicsit a fejbőrömből, akkor csak pirosság látszik rajta, de engem nagyon idegesít. Mi lehet ez? Ugye nem kell bármi olyan kezelés, ahol be kell kötni, vagy akár azon a részen le kell borotválni a hajam?!2015. nov. 12. 19:22
1/4 anonim válasza:
Kímélő samponnal mosd és nyugodtan tedd meg heti kétszer, nem ártasz vele senkinek.
Valószínűleg az a baj, hogy zsírosan hagyod meg piszkálod. Nem csak az arcon okozhat csúnyaságokat a nem megfelelő tisztítás, a fejbőrön is lehet pörsenés, pattanás, akármi. És ne vakard, mert csak rontasz a helyzeten.
2/4 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy ha meg 2x mosom meg egy héten, akkor már második nap látszik rajta hogy a töve nem olyan szép....:(
2015. nov. 12. 20:59
3/4 anonim válasza:
Korpás a hajad, irritált a fejbőröd, vagy a sok kaparástól már vérzik. Ha zsíros már nagyon a hajad, akkor amúgy is viszkethet, de akkor meg mosd meg, ne hagyd úgy.
4/4 anonim válasza:
bőrgyógyász
bármi lehet, korpa, ekcéma, pikkelysömör, akármi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!