Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon vízhiányos arcbőrre...

Nagyon vízhiányos arcbőrre van valami hatásos arckrém?

Figyelt kérdés
már nagyon sok krémet használtam de egyik sem használt
2015. okt. 16. 17:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem vegyes bőröm van Garnier skin naturals bojtorján kivonatos krémet használok.Sokszor száraz,húzódik ezért nem csak krémet,hanem pakolást is veszek vagy házilag készítek. Pl uborkapakolás nagyon jó száraz bőrre.

Hozzávalók: fél kígyóuborka,kis pohár kefír,egy evőkanál méz.

Az uborkát mossuk és pucoljuk meg, majd a kefirrel és a mézzel együtt turmixoljuk össze. Az így kapott krémet kenjük fel az arcbőrre, majd 20 percnyi hatóidő után mossuk le.

Ill. még szoktam készíteni élesztős mézes pakolást ami után szintén nagyon puha lesz az arcbőr.

2015. okt. 16. 18:22
 2/2 Sunshinedoll ***** válasza:

A vízhiányos bőr általban csak ideiglenes állapot, és szinte majdnem mindig a te hibád, pl nem jó termékeket használtál, emiatt vízhiányos lett, pl túlhámlasztottad, túl sok fény-károsodás érte stb.

Télen persze szintén rosszabb a helyzet, és nem csak száraz bőrrel fordul elő.

Több víz ivása rohadtul nem fog segíteni, pedig sokan mondják, hogy igen(max akkor, ha eddig nagyon kevés vizet ittál).

Zsíros bőr is lehet vízhiányos, ezért nem feltétlen előnyös nagyon nehéz krémet alkalmazni rá.

Érdemes azt megnézni, hogy az arclemosód/tonikod nem szárít-e, ha van benne alkohol vagy parfüm, esetleg SLS a lemosóban, akkor ne használd.

Krémhez keverhetsz pl pár csepp hialuron-savas formulát vagy egy kis argánolajat, vagy egyéb szépségolajat, ami szépen felturbózza a már meglévő hidratálódat.

A hidratálódban se legyen alkohol, mert dehidratálja a bőrt (pont ezért látványos a rövidtávú hatása zsíros bőrön, mert konkrétan kiszárítja, viszont egy idő után ott leszel vízhiányos zsíros bőrrel, amit kva nehéz kezelni).

Így, hogy nem tudom, milyen a bőrtípusod, nem ajánlok krémet, de ezeket a tippeket fogadd meg.

2015. okt. 16. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!