Felsőtest szőrtelenítésére mit ajánlotok? Gyanta? Epilálás? Borotválás? Mondanátok érveket/ellenérveket? Köszi F
Na, hogy a kérdésedre is válaszoljon valaki:
1. Gyanta: gyors és praktikus. De borostás lesz a mellkasod, mikor nő ki a szőr, akkor szúrni fog mint az állat- és így egy csaj se szívesen bújik majd melléd... Ráadásul egy idő után előfordulhat, hogy egy szőrtüszőből több szőrszál nő ki. Hetente akár többször is borotválni kell (egyéntől függően).
2. Epilátor:
2. Epilátor: otthon gyorsan egyszerűen szőrteleníthetsz vele, és elég 2-4 hetente megcsinálni (a szőr növekedésétől, és az egyéni igényeidtől függően). De szerintem marhára fog fájni, ahogy egyenként tépi a szőrszálakat a gép (bár nem tudom, hogy a te fájdalomküszöböd mekkora, de a pasik általában ilyenkor nyuszibbak :) )
3. Gyanta: Ez esetben is 2-4 hetente kellene szőrteleníteni (egyéntől függően), és a szőr visszanövésekor nem kell borostára számítani (visszanövéskor "puhábbak" a szőrszálak), ráadásul egy idő után ritkulni fognak (pl. lesz olyan szőrszál, ami már vissza sem nő). De ez sem fájdalommentes, viszont egy "fájdalomédzettel nagyobb területet lehet szőrtelenné tenni. Ja, és ehhez érdemes segítséget kérni- olyanét, aki legalább egy kicsit ért hozzá. A legjobb kozmetikus lenne (nyugi, egyáltalán nem ciki!!!).
Ha mégis az otthoni gyantázást választod, akkor a hideg gyantacsíkot nem ajánlom, sokkal jobb a melegítős gyanta.
24/l
Én pasi vagyok és szőrtelenítem a felső testem,már elég rég óta. Sokan gondolhatják,hogy divat,vagy metroszexuális,de ez nem igaz.Egyszerűen nagyon szőrös vagyok és zavaró.
Szinte minden módszert kipróbáltam és alkalmazom is,de legtöbbször borotválom.Nyáron néha legyantáztatom,de nem tart ám olyan soká mint a lányok mondják,nekem 10 nap után már borostásodni kezd.Epilálni is szoktam,fáj,de kibírható,viszont elég sok idő mire végzek.Leginkább a borotvát kedvelem,mert gyors,egyszerű,igaz ha zavar a borosta gyakran kell,de fürdéskor 5 perc és kész.
Én a borotvát javaslom, ha nem bírod a fájdalmat vagy ha sietsz.
Egyébként pedig érdemes venni egy epilátort.
Az epilátor és a gyanta lényegében ugyanazzal a módszerrel működik, kitépi a szőrt tövestől. Csak itt nem lesz ragacsos minden :)
Egyébként nekem se tart sokáig a szőrtelenség, nekem is kb 10 napot bír ki. Vannak olyan testrészek, ahol csak 5-öt-6ot...
Pedig én még nem is vagyok nagyon szőrös, szóval nem az a sok sűrő, erős sötét szőr.
Nálunk nagyon jól bevált a hajnyíró a legkissebb fokozatra állítva, kibír 2-3 hetet is mire megint esedékes egy nyírás /hátrais gondolok/ nincs borosta stb..
Ja, és valóban zavaró a túl sok szőrzet, kimondottan gusztustalan pl a hónaljból kibukkana pamacs...és nehezebb is tisztán tartani !
Mint nő mondom ezt, ha nem túl szőrös a ffi test az még elmegy, de ha nagyon akkor szerintem nem csak őt, hanem a társát is zavarja ha megmondja neki ha nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!