Hajfesték vásárlásakor ti nézitek hogy milyen erős oxi van hozzá?
Egyáltalán szabad-e a boltban a dobozt kibontani? Mert kívülre nincs is rájuk írva ez az igencsak fontos adat.
Persze tudom hogy fodrászkellékesben külön adják ezeket, de a legtöbb ember szerintem nem ott vásárol.
igen, meg lehet nézni, dobozt kicsit kinyitod. DE nincs mindegyik oxigentára rá írva. Konkrétan volt olyan hajfestékem aminél nem találtam meg hogy hány %-os az oxi.
egyébként nagyon standard. világos szőke, középszőke, sötét szőke (9%)-os oxival.
gondolom barnák, meg 6%-os oxival.
De mivel sokszori középszőke festés bolti dobozossal tönkre vágta a hajam.
Ezért most már azt hanyagolom. Csak fodrászkellékes. ÉS csak a lenövést festem, nem festem át havonta az egész hajamat (mert bolti dobozost ha marad belőle kicsit, ugyebár nem rakom el, úgyhogy az egészet rákentem), a hajam (főleg a középső részen) sok 9%-ox oxit kapott, és bemondta az unalmast, és kiszáradt.
Azóta körültekintő vagyok. És szép egészséges, fénylő a hajam :o)
Ha közép vagy sötétszőkét szeretnék, az én hajamra bőven elegendő a 6%-os. Tök felesleges, 9%-ossal szárítani.
Wella Illuminát használok, és ez ápolja is, és tutira azt a színt kapom, amit szeretnék (azóta nincs csibe-sárga hajszín sem, meg rezesedés :o)
Van arra egy szabály, hogy adott színmélységnyi világosításhoz mekkora erősségű hidrogén-peroxidot kell használni, így csomagolják a festékhez az előhívót.
Egy sima hajfestéshez ez jó, ez a cél, hogy otthon a lehető legegyszerűbben meg tudják oldani a nők a színváltoztatást. Ha bonyolultabb festésre van szükség az eredményhez, akkor mindenképp szakemberhez kell fordulni. (én a sima hajfestéshez is fodrász ajánlok, elvégre ő évekig tanulja a szakmáját, nem véletlenül) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!