Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A sokadik hajtöredezéses...

A sokadik hajtöredezéses kérdés következik. Valakinek van valami tippje, amit még nem láttunk az oldalon?

Figyelt kérdés

Megint teljesen kétségbeestem pénteken, mikor fodrászhoz mentem. A hajam eszméletlen mértékben töredezik, pedig legritkábban kéthavonta vágatok belőle. Most pl. majdnem megint elérte a hátam közepét (ez volt eddig a csúcs, de mire odáig megnőtt, egyetlen ép hajszálam sem maradt, akkor is, most is és állig vissza kellett vágni), és most ott járok, hogy tíz éve növesztem a hajam, olyan hosszú, mikor elkezdtem növeszteni. Még egy rendes copfot sem tudok belőle csinálni...

A világ összes balzsamát, pakolását rákentem már, mostam hajat ritkán, mostam hajat gyakran, vágattam havonta, sosem dörzsölöm, hajszárítót évek óta nem látott, vasalót még soha, hajszeszek egész arzenálját a hajamra locsoltam, öblítettem citromos meg ecetes vízzel, marokszámra szedtem a legkülönbözőbb vitaminokat és hajregeneráló tablettákat éveken át, a világ végéről hajtottam fel egy eredeti vaddisznószőr hajkefét, mert azt olvastam, hogy az nem roncsolja annyira a hajat fésülködéskor, volt vágva melegollóval...

Inkább nem is sorolom tovább. A hajam olyan gyenge, hogy - nem vicc - elég csak hozzáérnem, még csak meg sem kell húznom, de már attól eltörik, szálkásodik. Nő három centit, és ötöt kell utána vágni!

Sírhatnékom támad, mikor meglátok egy szép, egészséges, hosszú hajú nőt, mert éveket adnék az életemből, ha egyszer derékig érhetne a hajam... Erre most még a fárjem is bevágta nekem a Hair musicalből a hajas dalt. Azt hittem, menten felpofozom!

Sokan azt mondják, hogy ez valami genetikai eredetű dolog lehet, de akkor miért van minden női családtagomnak gyönyörű, dús és hosszú haja?

Szóval akinek van olyan tippje, amit még senki nem írt meg itt, megköszönném, ha megosztaná velem! Most már nagyon elegem van az egészből...

2010. márc. 14. 22:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tudom sovány vigasz, de az Avonos is csak úgy vállt be nekem, hogy a hajtöredezés megszűnt, de nőni ugyan úgy nem akar. Igaz nem is ez a "feladata" egy hajpakolásnak :) Annyira megértelek, mert én erre nem találok megoldást, hogy nőljön :(

Az előttem válaszoló tapló bunkónak meg üzenem, hogy ne akarja megtapasztalni milyen az, mikor vágyik egy ember valamire, és bármit megtenne érte, de nem jön össze!

2010. márc. 15. 23:04
 12/17 anonim ***** válasza:
Valószínűleg tényleg genetika. Egy régebbi felmenőd génjei is kiütközhetnek rajtad, úgy hogy nagyszüleiden, szüleiden, testvéreiden nem, csak rajtad. Nekem is hasonló hajam van pedig a családban senki másnak. Nem nagyon hiszem hogy lehet vele mit kezdeni, a hajszálaid erőssége, minősége adott dolog, nem tudsz rajta változtatni semmilyen csodaszerrel. El kell fogadni hogy ezt dobta a gép és megpróbálni kihozni belőle a legtöbbet, pl. egy trendi rövid frizurával. Nem csak a derékig érő haj lehet szép, különleges.
2010. márc. 16. 01:19
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

23:04-nek:

Nekem is baromira töredezik(zett) a hajam, nekem 3havonta 10cm visszvégés tökéletesen elegendő a hátközépig érő hajamhoz, már hogy a kérdésre kielégítő választ kapj, szerintem ez megoldás (persze a hajad hosszúságával arányosan végasd le). Az előző válaszomban nem tudom, hogy mi volt a sértő, olyan szinten minden lehetőséget leírt a kérdező, hogy ez maradt az utolsó megvalósítható tanács. Különben szerintem a sok vegyszerrel való áztatás sem tehet túl jót a fejbőrödnek, hiába van rájuk írva, hogy "kímélő", stb...

A tapló bunkó

2010. márc. 16. 18:16
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó:

Valamint a kérdezőnek.

2010. márc. 16. 18:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Én hallottam még azt is, hogy hajmosáskor a nedves hajat átkened testápolóval. Rajta hagyod, amíg zuhizol, aztán a végén kiöblíted. Egy barátnőmnek olyan szép lett tőle idővel, hogy hihetetlen. Akkor mondta, hogy ezt csinálja
2010. márc. 16. 21:17
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat! Nem szokásom pontozni negatív irányba, így ha valakit lepontoztak, azért ne engem vegyen elő... A segítőkész válaszokat viszont tényleg köszönöm, illetve az együttérzést is.

Valaki írta, hogy talán a rövid frizura lenne jó. Sajnos ezzel nem tudok egyetérteni, mert volt már rövid hajam, mivel azonban nagy a fejem, és a formája sem igazán szép, végül nem jött be. Ahhoz, hogy valóban álljon valahogy, legalább vállig érő a jó, így a mostani állig érő elég béna. De próbálkozok tovább szorgosan. Ezt a testápolós trükköt kipróbálom, köszi! :)

2010. márc. 17. 15:29
 17/17 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem itt nem a testeddel van gond, hanem hogy állandóan a hajadon rágódsz. Felejtsd el, hogy milyen a hajad, egyszerűen éld az életed, ne görcsölj rajta :) Tudom, hogy nem éppen ide illik, de hányszor hallottunk már olyanról, hogy egy-egy párnak nagyon nem akart összejönni a baba, de amint nem foglalkoztak vele komolyabban, szinte egy-két hónapon belül siierült nekik :) Szerintem neked nincs másra szükséged mint szerető emberekre magad körül, és lazításra :)
2010. aug. 27. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!