Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért van ennyi vasalt hajú...

Paradicsom31 kérdése:

Miért van ennyi vasalt hajú lány? A göndör már nem szép senkinek?

Figyelt kérdés

Már sokszor megfogalmazódott bennem ez a kérdés. Régebben nem volt ennyi lány, aki vasalja a haját... De ma már ha kimegyek az utcára, mindenhol vasalt hajú lányokat látok.

Nézegettem buliképeket, és 3 barnahajú lány, ugyanúgy szögegyenesre vasalt hajjal, ugyanúgy elválasztva.. Mintha klónok lettek volna :O

A múltkor ültem a DKV-n, szakadt az eső, beszaladt két csaj, és mellettem álltak meg. Szögegyenesre vasalt haj, még ebben a párás időben is, és ott siránkoztak, hogy jajj begöndörödik a hajam.. O.o fogja össze esős időben, ne vasalgassa akkor. Olyan is volt, hogy éreztem már egy lány haján, hogy égett a szaga, szétvasalta, az alja undormány volt. Megmondtam neki, és még neki állt feljebb... beszólt, hogy kussoljak, és inkább vasaljam ki a hajam, mert göndör..

A gimimbe is két csaj a szünetben a WC-ben ott vasalgatta a haját... Kezet mosni nem tudtam, minden csupa haj volt..

Ja meg állatkertben voltunk egy üvegházban, ahol a növények miatt magas volt a páratartalom. Nagyon meleg volt eleve odabent, egy csaj meg ott verte magát, hogy jajj szétmegy a hajam, és a fejére húzta a kapucniját, majd ledöglött a melegben.. Én nem bírtam tovább, és felnevettem, erre olyan csúnyán nézett rám.......

Nem vészes a vasalt haj, de annyi az ugyanolyan lány, hogy hűha :O Nem kéne minden áldott nap vasalgatni, csak tönkre fog menni, és pár év múlva bánni fogják nagyon :S

Nektek mi a véleményetek? Történeteket is írjatok, ha van olyan, mint nekem.

2015. szept. 25. 13:47
1 2
 1/18 manó1235 ***** válasza:
86%
Igen pár év múlva tönkre megy a hajuk, de ha ennyi eszük van meg is érdemlik. Csupán divat, de ez sem áll jól mindenkinek, nekem van egy bnőm akinek gyűrű göndör a haja, egyszer kivasaltuk neki de szinte ijesztő volt a látvány, nagyon nem állt jól neki. Én úgy gondolom mindenkinek a természetes áll jól, akár hajszínről akár vasalásról beszélünk. Nekem egyenes a hajam csak egy kis hajlat van benne néha azt vasalom ki belőle, göndörítettem már de nekem nem tetszett valahogy nem én voltam. :) Igen megértem ha néha kiakadnak mert tényleg a természeti tényezők hamar tönkre teszik a remekművet, szerintem inkább ott a gond hogy már akkor is a hajvasalóért nyúlnak ha csak a kisboltba ugranak le, otthon szerintem a kutya sem nézni hogy áll a hajuk. :D 21/L
2015. szept. 25. 14:03
 2/18 anonim ***** válasza:
77%
Találkozunk valahol, hogy egymás vállán sírhassunk?
2015. szept. 25. 14:12
 3/18 anonim ***** válasza:
98%

Valahogy mindenki olyan hajat akar amilyen épp nincs neki.

De idővel a sok hajat vasaló csaj is rájön, hogy szebb az eredeti, bármilyen is az, mint az agyonvasalt, roncsolódott, töredezett haj.

2015. szept. 25. 14:13
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
A göndört sokan nem tudják kezelni, és akkor az se szép. Nekem amúgy göndör, bár nem eléggé :). Még sose volt vasalva, max a fodrász húzza ki egyenesre, mindig furcsállom is a végeredményt.
2015. szept. 25. 14:36
 5/18 A kérdező kommentje:

Nekem nagyon dús, hosszú, barna, göndör hajam van, ezért cikiznek azok a tipikus ribik, akiknek minden nap szögegyenes a haja... Ha kapok egy ötöst, akkor röhögnek, és a szünetbe beszólnak, hogy miért nem vasalom a hajam, olyan vagyok, mint egy oroszlán, meg, hogy kócos, és akkor legalább fésüljem már ki, ha nem vasalom... ezek azt se tudják, hogy göndör hajat nem szabad szárazon fésülni.. még 1évet ki kell bírnom ezekkel a hülyékkel,

Ők azok a tipikus csajok, akik rajzolják a szemöldöküket, műköröm, nike air max vagy mi a tököm, csőnaci, hidegben is kint a hasuk, szívják a bagót, nagy karika fülbevalók, vörös rúzs, fullcap ..... utálom őket...

2015. szept. 25. 14:37
 6/18 anonim ***** válasza:
54%
Jézusom...
2015. szept. 25. 14:45
 7/18 anonim ***** válasza:
59%
Irigykedem a hajadra...
2015. szept. 25. 14:55
 8/18 anonim ***** válasza:
73%
nem tudom, te hányéves vagy, de mivel középiskolás gyanítom fiatalabb nálam pár évvel... mikor én voltam középiskolás, nálunk az emo korszak volt és sokkal többen vasalták a hajukat, mint manapság. a hajvasaló téma már lejárt, 2007 körül volt a nagy hajvasaló hullám
2015. szept. 25. 14:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem most már annyira nincsen divatban az egyenes, vasalt haj, de régebben az volt ezért sokan a emiatt hordták így a hajukat. Ma már inkább a természetes göndör a "menő", néhány embernél már azt érzem, hogy ez egyfajta dicsőség is. Most már szerintem inkább vagy megszokásból viselik így vagy azért mert ez tetszik nekik vagy mert szimplán ilyen a hajuk. Nekem például egyenes hajam van, nem csinálok vele semmit, hanem alapból ilyen. Jól áll, szeretem meg minden, könnyű vele bánni is, de már kezd unalmas lenni, viszont ilyen és kész, nem tudok vele mit csinálni. Ha választhatnék akkor hosszú, laza hullámos hajat szeretnék mert nekem az a kedvencem, csak sajnos ez nem így működik. Néha be szoktam göndöríteni, de ez nem mindennapos mert elég időigényes és nem is tesz jót a hajnak. Természetesen nekem sem mindig szögegyenesek a tincseim, sokszor hordom begumizva is aminek a helye egy idő után szintén meglátszik, de ilyenkor inkább olyan kócos és kissé "gondozatlan" hatást kelt, ami szerintem nem túl szép és ennél jobb egy sima, egyenes haj. Valamint általában tényleg az szokott lenni, hogy mindenki olyan hajat szeretne amilyen nincsen neki, én is hullámosat szeretnék, de sajnos nem olyan. Nyilván az az ideális, ha az ember elégedett az eredeti hajával, de ez nagyon ritkán szokott előfordulni. Lehet, hogy valakinek esetleg jobban állna a göndör vagy göndörebb haj, de ha az illető nem így gondolja és úgy érzi jól magát, ha ki van vasalva a haja, akkor onnantól kezdve nincs miről beszélni és lehet, hogy nem tesz jót a hajnak és lehet, hogy lenne olyan frizura, ami jobban állna neki, de teljesen mindegy lesz mert neki egyenesen tetszik és szerintem ez a lényeg. Van egy ismerősöm, akinek gyönyörű, erős, dús, természetesen göndör haja van és büszke rá, amit meg is értek, de sokszor már olyan kijelentéseket tesz, amitől már én érzem rosszul magam, hogy nekem egyenes a hajam...Szerintem ez oda-vissza működik...holott ez nem hiszem, hogy vitatéma kellene hogy legyen mert a természetes hajáról nem sokat tehet az ember illetve mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hogyan szeretne kinézni.
2015. szept. 25. 17:02
 10/18 anonim ***** válasza:
70%

szóval beszólogatnak neked, ezért nem szereted a vasalt hajú lányokat.

a bulizó fiatalok körében még mindig a vasalt haj a divat egyébként.

néha-néha én is kivasalom, és én sem örülök neki, ha pont akkor kezd esni vagy valami, és a sok munkám mind kárba vész.

szerintem nem igaz az sem, hogy mindenkinek a saját hajszíne, hajának a formája áll a legjobban. festett hajjal, vasalt hajjal, hullámos hajjal is lehet ugyanolyan szép valaki, mint az eredetivel. nem értem miért ennyire elutasító mindenki ezekkel a dolgokkal itt. főleg ha az ember nem is viszi túlzásba.

egyébként azért szeretik jobban az egyenes hajat a göndörnél, mert az egyenes haj olyan nőies, rendezett, ápolt hatást kelt. nem mondom, hogy a göndör, hullámos stb nem az, vagy hogy igénytelen, csak a legtöbben ezt a képzetet társítják hozzá.

2015. szept. 25. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!