Szerintetek a haj színe befolyásolja hogy érzi magát az ember?
Arra gondolok, hogy amióta befestettem feketére a hajam egyszerűen mikor tükörbe nézek lehangolt leszek és csúnyának látom magam..és ugyanezt éreztem 2éve de azthittem az ilyen depis időszak:D
mikor világos hajam volt pl. szőke melíros, vagy világosbarna akkor mindig jól éreztem magam a bőrömbe és szépnek láttam magam! Bebeszélem magamnak, vagy van benne valami?
Szerintem lehet benne valami. Attól is függ, hogy te milyen hangulatot társítasz az adott színhez. Én pl. pont ezért is akarom befestetni a hajam. :)
Amúgy, ha nem tetszik a fekete, akkor nyugodtan válts! :)
Nyilván hat ránk a dolog, nem mágikusan, hanem mert a külsőnk fontos része a hajszín...
Ha nekem pl. hirtelen rózsaszín hajam lenne, pocsékul érezném magam, mivel kevés kivételtől eltekintve utálom a rózsaszínt, még virágban sem szeretem, magamon pedig soha, semmiképp... :D Egyszer egy barbis honlapot kellett készítenem, betettem a legkeményebb metált, amim volt (e téren vannak készleteim:)) s valahogy lenyomtam...
Viszont amikor bordó vagy padlizsán (mindig ilyenre festem), akkor feldob, tetszik, energikusabbá tesz, hogy a hajszínem energikusabb :) Ez egy minimális extra löket, de azért számít :) Ha jól nézek ki egy hajszínnel (az említettek jól állnak nekem s a remekül kinéző szemüvegemhez is mennek), az nyilván jót tesz a magabiztosságomnak is, ez sem nagy változás, de mégis valami.
Abban is van igazság, de nem teljesen. Anyumnak például most 50 felett kezdett el őszülni a haja és be akarja festeni gesztenyebarnára. Neki eredetileg sötétbarna van, de szerintem egyik sem áll neki jól. Szerintem egy szőkésbarna vagy egy kicsit vörösesebb barna árnyalat jobb lenne, de ő azt mondja, hogy nem bírná ki olyan fejjel, akkor se, ha az jobban állna neki, mert ő csak a barna hajszínt szereti.
Bár azzal egyetért, hogy az én arcomhoz (igaz, egész más az arc- és a bőrtípusunk is) sokkal jobban passzol a világos szőke meg az eperszőke, mint az eredeti közép/világosbarna, annak ellenére, hogy ő alapból nem szereti a világos hajszíneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!