Párommal kisbabát szeretnék és egy-két ember azt mondta ne vállajuk be, mert azonos a vércsoportunk (Rh-0 pozitív). Ez valóban befolyásolja a babavállalást? Én úgy hallottam, hogy ez csak a vérrokonságra igaz.
4es vagyok. gyors utána néztem. akkor van gond ha te pl RH- vagy a baba apja pedig RH+ akkor beszélnek RH összeférhetetlenségről. itt elég jól leírják. [link]
tehát nálatok nincs ilyen gond.
4-es, épp akartam írni, hogy ez akkor van ha anya negatív, apa pozitív, de látom, megtaláltad te is.
Kérdező, mi mindketten A pozitív vércsoportúak vagyunk a férjemmel, 12+4 napos terhes vagyok, a genetikai UH szerint minden a legnagyobb rendben, soha egy orvos se mondta, hogy ez baj lenne. Asszem a gyereketek is 0-s vércsoportú lesz, de ennyi. Valóban csak akkor kell figyelni, ha az anya RH negatív, apa meg RH pozitív, de az se tragédia, csak szurit kell, hogy kapjon az anya.
Semmi köze az egésznek az apához.
Ha az anya negatív, de a baba pozitív, akkor lehet RH összeférhetetlenség, és szülés után anti-D-t kap az anya.
Nekem A+ a vércsoportom, emiatt édesmindegy, hogy a baba mi lesz, illetve mik lettek. Nem vagyok összeférhetetlen.
7-es, annyiban van köze az apához, hogy ha ő RH+, akkor a baba ezt tőle örökölheti, és így lehet ő is RH+, ha az anya RH-.
De asszem nem szokták vizsgálni az apa vércsoportját, hanem az RH- anyáknak automatikusan adják az injekciót, tehát ilyen értelemben valóban mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!