Olvassátok el kérlek.. Tudnátok segíteni hajnövesztés ügyben?
Ősrégi bevált módszer:
Rendes hajmosás után öblítsd le ecetes vízzel. Vegyél elő egy fél literes üres kólás flakont, vagy vizes flakont. Tegyél a flakonba egy ujjnyi 20 %-os ecetet. A többit öntsd fel melegvízzel. Ezzel öblítsd le minden hajmosás után az egész fejedet és a hajadat. Törülközővel itasd fel róla a vizet. Vizesen fésüld ki. Semmi mást ne tegyél a hajadra. Az ecet a hajszálakat ápolja, így a hajvégek nem lesznek töredezettek, nem szakadnak le fésülés és mosás alkalmával.
Sok tippet olvastam a hajnövesztésről, én is használok pár trükköt. Nem tudom, hogy tényleg használnak-e, de nekem "megnyugtató", hogy mindent megteszek, amit tudok. A legfontosabb a vitamindús táplálkozás. Sok gyümi, zöldség és természetesen fehérje. Szedhetsz étrendkiegészítő vitaminokat, vannak direkt szépségápolós vitaminok, ezek közül ár-érték arányban a dm-es Das gesunde plus a legjobb, 2 havi adag nincs ezer forint sem. Megéri beruházni rá. A Bánfi hajszesz is nagyon jó, van a Lady Bánfi szesz, direkt nőknek, hajnövesztés céljából. Nem úgy használom, ahogy az üvegre van írva, mert én nem mosom meg előtte a hajam, csak a kezelés után. A rendszeres fejbőrmasszázs is nagyon jó, serkenti a vérkeringést, és még meg is nyugtat.
Persze ezektől ne várj csodát. Aki azt mondja, hogy ettől és ettől a szertől havi pl. 6 centit nőtt a haja, az nem mond igazat, vagy nem tudja mennyi 6 cm.
7-es kérdező!
A 8-as hozzászóló jókat ír!
Amint írtam: "Az ecet a hajszálakat ápolja, így a hajvégek nem lesznek töredezettek, nem szakadnak le fésülés és mosás alkalmával." Ez azt jelenti, hogy a hajad nem fog gyorsabban nőni, csak azt, hogy nem fog a hajad elszálkásodni, eltöredezni, így látszólag gyorsabban nő. De valójában nincs semmilyen gyors hajnövesztő szer (aki azt mondja, hogy van, az hazudik), csak megfelelő étkezéssel és megfelelő hajápolással védeni lehet a hajszálak végeit, hogy ne töredezzenek le, ezáltal úgy tűnhet, hogy a haj gyorsabban nő. Persze időnként (6 havonta egyszer) vissza kell vágni a hajvégeket olyan 1-1,5 cm-rel, ezt egy fodrász szakszerűen megcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!