Ha almaecetet vagy szódabikarbónás vizet kenek az arcomra mi történik?
Megzavarod a bőröd rendes pH-ját és sérül az ellenálló képessége és szerkezete. A bőr természetes pH-ja 5,5-ös. Az almaecet olyan 2-es pH-n mozog. Kozmetikumokban én nem Nagyon mennék 3-3,5 alá, mert az már elég savas. Az almaecetnek nincs is igazán olyan hatása, ami indokolttá tenné a használatát, ecetsav tartalma irritáló lehet a bőrre.
Még ha a savasságától el is tekintünk, igazán nincsen olyan hatása, ami versenyezni tudna egy normális bőrápolási termékkel.
Van, aki szereti zsíros bőrre tonikként használni, de én a savassága miatt nem merném az arcomra kenni. A hátamon lévő pattanások ellen próbáltam változó eredménnyel, és igazából a használata rohadt kellemetlen, mert iszonyatosan büdös. Belsőleg több hasznát veszed szerintem.
A szódabikarbóna valóban hámlasztó, viszont fizikai hámlasztó - vagyis bőrradír -, ami nem a legjobb választás főleg sebes, aknés vagy érzékeny bőrre. A bázikussága lehet irritáló hatású érzékenyebb bőrre.
Én nem használom egyiket se, a szódabikarbónát sosem használtam, de amennyire én tudom egy bőrgyógyászati vagy orvosi lapban sincs információ arról, hogy kifejezetten hasznos lenne a bőrnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!