Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Elegem van a pattanásokból,...

Elegem van a pattanásokból, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Úgy érzem helyesen ápolom a bőröm, nem eszek semmilyen zsíros dolgot (már több, mint 4 éve vega vagyok),de így is küszködök folyamatosan. Minden nap reggel és este szappannal megtisztítom a nedves arcom, de nem hagyom rajta, nehogy kiszárítsa,utána leöblítem. Majd egy vatta koronggal Balea-s arctisztító tonikkal megmosom. Látom, és érzem is, hogy megtisztul a bőröm, de pattanások úgyanúgy jönnek. Most is volt egy-kettő, ezért anya vett egy krémet, ami olyan szinten nem volt hatásos, hogy még három pattanás kijött másnapra, azt a kettőt meg nagyon csúnyára szárította le. Ezt nyilván nem fogom többet használni, de nem tudom, hogy most ezekkel mihez kezdjek. Nagyok, húzódnak és elképesztően fájnak. Elegem van az összes krémből, ami mindent ígér, de csak rosszabb lesz a helyzet. Már ezt is egy külön stresszforrásnak érzem. Mondanátok olyan TERMÉSZETES praktikákat, amiket használhatok erre? Nagyon fontos lenne. Mikor ma reggel megláttam az újabb pattanásokat, már azt hittem elsírom magam. Nem sok, de nagyon kiborít.

2015. aug. 23. 19:02
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem is sminkelem magam már több mint másfél éve, ezen a nyáron abszolút még korrektor se volt az arcomon, reméltem, hogy most már azt se kell használnom, de így muszáj lesz. Egyébként 16/l
2015. aug. 23. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
lehet, hogy a szappant hanyagolnod kéne. nálam ami bejött: kávézaccos radírozás heti 2-3 alkalommal, azóta egy sincsen rajtam. (kávézaccos radírozás előtt rengeteg pénzem elment sokfajta kenőcsökre, amik persze semmit sem értek, csak kidobott pénz volt).
2015. aug. 23. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem az jött be, hogy mézet kentem a pattanásokra. De az is jó, ha jegeled, vagy fogkrémet raksz rájuk. Szerintem ha ezek sem jönnek be, az alapján, amit írtál, bőrgyógyászhoz kéne fordulnod.
2015. aug. 23. 22:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem is sok van, bár most javult egy kicsit. Igyál sok vizet, ettől jobb lesz, illetve a galajteát tudom ajánlani, mindenféle cukor meg citrom nélkül igyál meg egy nap egy bögrével, de hagyj egy kicsit, és éjszakára kend át vele az arcod. Nekem bevált :)

Ha még nem jött ki teljesen a pattanás,csak ilyen piros és érzem, hogy ott lesz, akkor mézzel kenem be, és pár óra, esetleg egy nap alatt visszahúzódik. Jó még rájuk az élesztős pakolás, bár ez elég büdös. :/

Szerintem ne szappant használj, hanem valami rendes lemosót. Én neutrogenát használok, bevált :) Nem tudom ebben mennyi igazság van, de azt olvastam, hogy kétszer kell megtisztítani az arcod, mert először a szennyeződéseket, a port meg ilyesmit távolítod el, és csak aztán tudod tényleg kitisztítani a pórusaidat.

Remélem valami beválik neked is :) 16/L

2015. aug. 23. 22:23
 5/6 Sunshinedoll ***** válasza:

Felejtsd el a szappanokat, mert eltömítik a pórusokat. Használj valami gyengéd, alkoholmentes lemosót inkább. Tonikból csak olyat válassz, ami alkoholmentes, mert az alkohol irritálja a bőrt, és csak rosszabbá teszi a helyzetet.

Nagyon jó kezelő a szalicilsav illetve a benzoyl peroxid, az utóbbi hajlamos szárítani a bőrt, úgyhogy hidratálni kell utána, a szalicilsavval pedig érdemes eleinte vagy kisebb koncentrációban bánni, vagy ritkábban alkalmazni.

Került az irritáló összetevőket, illatanyagok, alkohol, egyéb illatos illóolajok, bizonyos növényi kivonatok.

Ne használj arcradírt, csak felsérti a sebes, aknés bőrt, szétterjeszti az aknét okozó baktériumot, használj inkább kémiai hámlasztót - szalicil savat pl.

2015. aug. 25. 19:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem aknés a bőröm, szerencsére nem annyira rossz a helyzet, csak mindig van az arcomon 3-4 pattanás, ami nagyon irritál. De köszönöm a tanácsokat.
2015. aug. 26. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!