Elegem van a pattanásokból, mit tegyek?
Nekem is sok van, bár most javult egy kicsit. Igyál sok vizet, ettől jobb lesz, illetve a galajteát tudom ajánlani, mindenféle cukor meg citrom nélkül igyál meg egy nap egy bögrével, de hagyj egy kicsit, és éjszakára kend át vele az arcod. Nekem bevált :)
Ha még nem jött ki teljesen a pattanás,csak ilyen piros és érzem, hogy ott lesz, akkor mézzel kenem be, és pár óra, esetleg egy nap alatt visszahúzódik. Jó még rájuk az élesztős pakolás, bár ez elég büdös. :/
Szerintem ne szappant használj, hanem valami rendes lemosót. Én neutrogenát használok, bevált :) Nem tudom ebben mennyi igazság van, de azt olvastam, hogy kétszer kell megtisztítani az arcod, mert először a szennyeződéseket, a port meg ilyesmit távolítod el, és csak aztán tudod tényleg kitisztítani a pórusaidat.
Remélem valami beválik neked is :) 16/L
Felejtsd el a szappanokat, mert eltömítik a pórusokat. Használj valami gyengéd, alkoholmentes lemosót inkább. Tonikból csak olyat válassz, ami alkoholmentes, mert az alkohol irritálja a bőrt, és csak rosszabbá teszi a helyzetet.
Nagyon jó kezelő a szalicilsav illetve a benzoyl peroxid, az utóbbi hajlamos szárítani a bőrt, úgyhogy hidratálni kell utána, a szalicilsavval pedig érdemes eleinte vagy kisebb koncentrációban bánni, vagy ritkábban alkalmazni.
Került az irritáló összetevőket, illatanyagok, alkohol, egyéb illatos illóolajok, bizonyos növényi kivonatok.
Ne használj arcradírt, csak felsérti a sebes, aknés bőrt, szétterjeszti az aknét okozó baktériumot, használj inkább kémiai hámlasztót - szalicil savat pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!