Milyen a bőrtípusom? És hogyan ápoljam? (Többi lent)
Sosem tudtam eldönteni,hogy pontosan mit kenjek a bőrömre,hogy eltűnjenek a bőrhibák,kiporosodások.
A bőröm jellemzői:
A két orcám a durvább,ott van általában a legtöbb pattanás,begyulladt miteszer,néha csomó is. Az orrom körül mindig piros a bőröm,és sok apró miteszer is van itt. Az állam is hasonló:sok a pirosság,pattanások után maradt folt stb.
Viszont az arcom többi része kb mintha retusálva lenne,max szökőévente egyszer néhány miteszer (esetleg a homlokom az problémásabb,ott szokott még a pirosság feltűnni).
Amúgy a T zóna az zsíros,fényes,viszont olykor száraz lesz (főleg a 2 szemöldököm között,az államon,néha az orrom is hámlik,bár ez csak télen)
Fogalmam sincs,hogy hogyan kezeljem ezt a bőrtípust,mert ha zsíros bőrre való termékeket használok,az kiszárítja,ha meg száraz bőrre valókat,az bezsírosítja.
Előre is köszönöm a segítséget!
17L
Szerintem kombinált lehet a bőrtípusod. Fontos, hogy ne kezeld túl, tehát nagyon sokféle cuccal, mert csak ronthat a helyzeten.
Nekem is kombinált a bőröm, és most a Dr.Organic teafás lemosóját használom, nagyon jó. Nem szárít, viszont a T-zónámat remekül (és tartósan!) mattítja. Müllerben lehet kapni, vagy online rendelni. Megéri az árát, mert nagy kiszerelés, nekem hónapok óta megvan és még a felénél se tartok...pici mennyiség is elég, nagyon jól habzik.
Erre nekem már csak egy hidratálókrém hiányzik, ebből még keresem az igazit, mindig másmilyet próbálok ki. Az én bőröm igényli az esti krémezést is (fürdés, arcmosás után különösen száraz), arra a Nivea éjszakai krémét használtam eddig, ami jó, de semmi extra, most ezt fogom megvenni, nagyon pozitívakat írnak róla:
Egyébként ajánlom, hogy olvasgasd a Krémmánia blogot, nagyon jól összeszedik a bőrápolást érintő témákat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!