Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan ápoljam házilag a...

Hogyan ápoljam házilag a göndör hajam?

Figyelt kérdés
Csak megmosom heti 2x es ennyit teszek a hajamert. Szepen gondorodik,viszont szoszos, nem fenyes es nem puha. A termeszetesseg hive vagyok, nem akarok minden bolti vacakot rakenni, mert valamikor tobbet art, mint hasznal. Mivel apoljam hazilag?

2015. júl. 24. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Én heti 3x mosom(szintén göndör), vizesen bontom csak ki, szárazon soha. Így fésülés nélkül kibír 2 napot és nem töredezik. Időnként van, hogy kamillás vízzel átöblítem vagy tejes-mézes pakolást teszek rá, de ezek nem csodaszerek.

Mosás után Balea hajkondicionálót használok(nagy, lila tégelyben lehet kapni), alaposan kiöblítem, egyből kifésülöm, fél óra után szárítom(nem túl nagy fokozaton,előredöntöm a hajam és alulról fújom), mert ha magától szárad szénaboglya lesz. Néha teszek rá habot(máshogy néz ki ha van rajta), de általában azt sem, mert elnehezíti a hajamat, könnyebben töredezik. Ill. ha azt látom, hogy 1-2 alkalom után sem segít rajta az extrahajpakolás, akkor irány a fordrász. Azon már csak az olló segít.

2015. júl. 24. 15:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Az enyémen az segített, hogy nem használok rá semmit samponon kívül, csak ritkán balzsamot a végére. Mondjuk a sampon és a balzsam is mindenféle káros anyagtól mentes. Ami érdekes, hogy nekem természetesen száradva marad meg jobban a hajam, és ilyenkor kevésbé szöszös.
2015. júl. 24. 16:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan volt a hajam mint neked kérdező. Heti 2X mosok hajat, és az egyik alkalommal mindig hajmosás előtt a hajamba kókuszolajat vagy olívaolajat masszírozok és rajta hagyom 3-4 órát (próbáltam pakolásokat, de egyik sem használt olyan jól, mint ez a két olaj, viszont a ricinusolaj kifejezetten rosszat tett a hajammal, így azt nem is ajánlom). Utána gyógynövényes samponnal mosok hajat, olajtartalmú balzsamot is használok. Miután végeztem, még kifésülés előtt nem kiöblítendő gyógynövényes balzsamot teszek rá és csak akkor fésülködöm , utána már csak közvetlen a következő hajmosás előtt. Hajszárítót nem használok, mert akkor szöszösödik a hajam. Tudom, h látszólag sok mindent rakok a hajamra, de nagyon száraz és az olajat is szinte beissza, így nekem az sem nehezíti el a hajam (és nem is zsírosítja, sőt, a következő hajmosásnál is szinte még száraz, de mivel edzésem van, így muszáj hajat mosnom) és tényleg puha, fényes és rugalmasak a "fürtjeim".
2015. júl. 24. 19:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Ricinus olajat mar probaltam. Nem volt valtozas. Es en sem szaritom meg a hajam, mert magatol szebben gondorodik. De mindig elalszom es szoszos lesz 😕😕
2015. júl. 24. 21:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Én mindenféle olajat használok és nem lesz szöszös a hajam ,nekem csak ez segített. Eddig a kókuszolaj volt a legjobb és ettől valami isteni illata lesz a hajamnak.

Amúgy én használok hajhabot is nagyon nagy mennyiségben, de nem károsítja a hajam.

2015. júl. 25. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!