Csak megmosom heti 2x es ennyit teszek a hajamert. Szepen gondorodik,viszont szoszos, nem fenyes es nem puha. A termeszetesseg hive vagyok, nem akarok minden bolti vacakot rakenni, mert valamikor tobbet art, mint hasznal. Mivel apoljam hazilag?
Én heti 3x mosom(szintén göndör), vizesen bontom csak ki, szárazon soha. Így fésülés nélkül kibír 2 napot és nem töredezik. Időnként van, hogy kamillás vízzel átöblítem vagy tejes-mézes pakolást teszek rá, de ezek nem csodaszerek.
Mosás után Balea hajkondicionálót használok(nagy, lila tégelyben lehet kapni), alaposan kiöblítem, egyből kifésülöm, fél óra után szárítom(nem túl nagy fokozaton,előredöntöm a hajam és alulról fújom), mert ha magától szárad szénaboglya lesz. Néha teszek rá habot(máshogy néz ki ha van rajta), de általában azt sem, mert elnehezíti a hajamat, könnyebben töredezik. Ill. ha azt látom, hogy 1-2 alkalom után sem segít rajta az extrahajpakolás, akkor irány a fordrász. Azon már csak az olló segít.
2015. júl. 24. 15:15
2/5 anonim válasza:
Az enyémen az segített, hogy nem használok rá semmit samponon kívül, csak ritkán balzsamot a végére. Mondjuk a sampon és a balzsam is mindenféle káros anyagtól mentes. Ami érdekes, hogy nekem természetesen száradva marad meg jobban a hajam, és ilyenkor kevésbé szöszös.
2015. júl. 24. 16:08
3/5 anonim válasza:
Nekem is olyan volt a hajam mint neked kérdező. Heti 2X mosok hajat, és az egyik alkalommal mindig hajmosás előtt a hajamba kókuszolajat vagy olívaolajat masszírozok és rajta hagyom 3-4 órát (próbáltam pakolásokat, de egyik sem használt olyan jól, mint ez a két olaj, viszont a ricinusolaj kifejezetten rosszat tett a hajammal, így azt nem is ajánlom). Utána gyógynövényes samponnal mosok hajat, olajtartalmú balzsamot is használok. Miután végeztem, még kifésülés előtt nem kiöblítendő gyógynövényes balzsamot teszek rá és csak akkor fésülködöm , utána már csak közvetlen a következő hajmosás előtt. Hajszárítót nem használok, mert akkor szöszösödik a hajam. Tudom, h látszólag sok mindent rakok a hajamra, de nagyon száraz és az olajat is szinte beissza, így nekem az sem nehezíti el a hajam (és nem is zsírosítja, sőt, a következő hajmosásnál is szinte még száraz, de mivel edzésem van, így muszáj hajat mosnom) és tényleg puha, fényes és rugalmasak a "fürtjeim".
2015. júl. 24. 19:51
4/5 A kérdező kommentje:
Ricinus olajat mar probaltam. Nem volt valtozas. Es en sem szaritom meg a hajam, mert magatol szebben gondorodik. De mindig elalszom es szoszos lesz 😕😕
2015. júl. 24. 21:23
5/5 anonim válasza:
Én mindenféle olajat használok és nem lesz szöszös a hajam ,nekem csak ez segített. Eddig a kókuszolaj volt a legjobb és ettől valami isteni illata lesz a hajamnak.
Amúgy én használok hajhabot is nagyon nagy mennyiségben, de nem károsítja a hajam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!