A bőrcsiszolás eredményesebb, vagy a gyümölcssavas hámlasztás?
Tényleg jók tág pórusú bőrre is? Mindkét fajta kezelés után csúnya lesz az arcom pár napig?
L17
Szerintem a gyümölcssavas az kíméletesebb... Bár én ilyen kozmetikain csak green peel mélyhámlasztáson voltam, az olyan volt, mintha tüzes vassal égették volna le az arcomról a bőrt, úgyhogy nem javaslom, meg drága is (de látványos).
Gyümölcssavasból 12%-os glikolsavas hámlasztót használtam minden nap, a bőrgyógyász javaslatára (pattanás utáni foltok miatt), attól szép volt a bőröm, bár azért amikor felkened az is csíp rendesen. Szerintem az AHA is ilyesmi lehet, mivel nagyjából ugyanazon az elven működik (csak töményebb, de asszem abból is 5-6 kezelés kell)
A bőrcsiszolást nem próbáltam, de már a szótól is a hideg ráz, konkrétan homokkal lecsiszolják a bőröd...
bocs az off-ért de nekem is ilyen problémám van... nagyon lyukacsos az arcom, nem tudom h a tág pórus miatt, vagy a régi pattanások helyei ?!
Szóval első: "green peel"... ez mennyibe került? és mit csináltak pontosan? nekem nem baj ha fáj, kibírom, ha ezzel azt érem el hogy végre alapozó nélkül is kiléphetek az utcára. (de jó lenne)
... és ez a " Gyümölcssavasból 12%-os glikolsavas hámlasztót használtam minden nap, a bőrgyógyász javaslatára (pattanás utáni foltok miatt), attól szép volt a bőröm, bár azért amikor felkened az is csíp rendesen" Ezt feltétlenül belgyógyásszal kell felíratni, nem lehet csak úgy kiváltani a patikában? És ennek mi a pontos neve? mennyibe került? bocsi a sok kérdésért :)
A green peel az valami gyógynövényes mélyhámlasztás, amikor én csináltattam, akkor 30000 volt, most sztem olyan 40 lehet. Olyan, hogy egy sima kozmatikai kezelés után belemasszíroznak egy gyógynövényes trutyit a bőrödbe, és onnantól kezdve olyan érzés, mintha homok lenne a bőröd alatt... Nem szabad vízzel érintkeznie a bőrödnek és kb 3 nap alatt az egész lehámlik és alatta új bőr van. Már 1 kezelés is látszik, de sztem ahhoz, hogy teljesen eltűnjenek a hegek, ahhoz több kell, én csak 1-en voltam, úgy voltam vele, hogy innentől már annyira nem gáz, mondjuk nekem nem lyukacsos volt, csak foltok voltak és azok idővel elmúlnak maguktól is, csak így gyorsabb volt. Ha rákeresel a google-ban, hogy gyógynövényes mélyhámlasztás, vagy green peel, akkor megtalálod, énis így találtam rá.
A glikolsavas cucc az nem vényköteles, glyco-A a neve, kb 4000ft egy tubus, de azt hónapokig kell használni, nem érheti közben nap a bőröd, vagy nagyon erős fényvédőt kell használnod és a napozást teljesen elfelejtheted. Nyáron egyiket sem szabad. Ez is hámlaszt, de ez lassan, viszonylag kíméletesen, és sztem lassabb megoldás a kozmetikusos aha savasnál meg drágább is, csak nekem nagyon érzékeny a bőröm, a másikat nem mertem bevállalni.
Sajnos nekem ez állandó probléma, ugyanis időről időre visszatérnek a pattanásaim, majd megint elmúlnak, aztán egy-két év múlva megint visszajönnek...
Szerintem azért kérdezz meg egy bőrgyógyászt, hogy pontosan mit javasol, főleg, ha még a probléma eredetében sem vagy bztos.... Nekem mondta a bőrgyógyász, hogy hámlasztással lehet gyorsabban eltüntetni a problémát, ezért próbálkoztam ezekkel.
Köszönöm a válaszod, tényleg sokat segített :)
(És elnézést hogy ilyen későn reagáltam, de nem voltam gépközelben :/)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!