LÁBPROBLÉMA -Tudsz segíteni?
Figyelt kérdés
Beleestem abba a hibába, hogy lecseréltem a jól bevált sarokreszelőmet egy még "jobbra". Eddig sima csiszolópapírost használtam, ezen az új már kétoldalú. Egyik oldala sima papíros, a másik fém reszelő. Amúgy se volt drasztikusan száraz a sarkam, de szerettem volna ha picit se az, minimálisan keményedett meg az évek alatt a munkavédelmi bakancstól. Szépen meg is csináltam a fémmel, vitte mint a sajtreszelő, babapuha lett a lábam. De utána pár napra megtudtam milyen is az az igazi bőrkeményedés! Olyan vastagra nőtt vissza, hogy az eddigi havi egy reszelés helyett, 2naponta csinálhatom, mert annyira csúnya. Ezerrel kenem magas urea tartalmú lábkrémmel, most annyival "jobb", hogy szárazon a sarkam szép,selymes tapintású, de mihelyst a tus alatt felázik, egy vastag fehér kemény, durva valami lesz, nagyon gáz. Eddig sose volt ilyen, nagyon szégyellem. Már most parázok, mi lesz strandon, ha a vízbe felázik, gusztustalan. :( Nagyon megbántam hogy megvettem ezt a reszelőt. Valaki járt már így? Helyre lehet hozni? Leálljak a reszeléssel teljesen? S.O.S :(2015. júl. 14. 18:35
1/3 anonim válasza:
Ezért jó a habkő. Én alapból hajlamos vagyok mindenféle bőrkeményedésre, még a tenyeremen is sajnos. Sarokra csak habkövet meg lábradírt használok, radírnak sima nagyszemű tengeri sót keverek egy kis olívaolajba (más olaj is jó lehet, ha az épp nincs) és azzal dörzsölöm át alaposan a lábfejem, főleg a sarkam és a talpam. Aztán jön a habkő, kíméletesen reszelem vele, nem vadul, mert akkor tuti megvastagszik, mint az állat.
2/3 anonim válasza:
Sajnos én is így jártam. Amíg csak csiszoló papírossal simára szedten,semmi baj nem volt vele,de amióta reszelem,nekem is brutális lett. Minél többet csinálom,annál jobban keményedik. Minden 2-3 napban kell csinálnom.
3/3 A kérdező kommentje:
Most elkezdtem Bepanthen kenőccsel kenni, meglepően jól puhítja. :) Elhasználok rá egy tubussal, meglátjuk mi lesz. A "sajtreszelővel" meg leállok... :(
2015. júl. 15. 16:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!